Nourished Journal

Zo kom je van pluizig haar af!

Mar 26, 2022

How To Get Frizz-Free Hair, Zo Kom Je Af Van Pluizig Haar!, Frizzy Hair, Pluizig Haar, Sans[ceuticals], Nourished, Nourishedeu

Pluizig haar is zeker geen pretje. Maar wat veel mensen niet weten is dat je het gemakkelijk kunt verhelpen. In dit artikel leggen wij de hoofdoorzaken van pluizig haar uit en nemen we je mee in een aantal eenvoudige oplossingen om ongewenste wilde plukken te temmen en je haar weer mooi, zacht en glanzend te krijgen. 

Een gebrek aan lipiden is vaak de oorzaak van pluizig, droog en breekbaar haar. Lipiden zijn natuurlijke oliën die door ons lichaam worden geproduceerd. De lipiden die in de haarfollikel worden aangemaakt vormen een essentieel onderdeel voor gezond haar en vervullen vele taken zoals: het tegengaan van vochtverlies uit de haarschacht, het soepel houden van het haar en het gladstrijken van de haarschubben om klitten te voorkomen en om je haar vezels mooi glad en glanzend te houden. Wanneer deze natuurlijke oliën uit het haar verdwenen zijn, ontstaat droog, futloos en dof haar dat gemakkelijk breekt en snel pluist. Er zijn twee belangrijke factoren die van invloed zijn op het bestrijden van pluizig haar: 

Interne Factoren:

Door het bijzonder intelligente 'ontwerp' van je lichaam passeert je haar de talgklieren wanneer het de haarfollikel en de hoofdhuid verlaat. Hierdoor wordt je haar voorzien van een mooie laag natuurlijke oliën die je haar glad, glanzend en handelbaar maken. Voor krullend of golvend haar is dit vaak een nadeel omdat het haar rond of weg van deze klieren draait en hierdoor deze geweldige natuurlijke coating voor gezond haar mislopen. Maar ook ouder worden heeft invloed op de productie en opslag van lipiden in de klieren en haarfollikels waardoor deze coating minder effectief wordt en je haar droog, broos en pluizig wordt.  

Externe Factoren:

Het regelmatig kleuren, föhnen en stijlen van je haar met warme tools kan leiden tot sneller vochtverlies en verlies van essentiële vetten. Een andere belangrijke externe factor die bijdraagt aan het krijgen van pluizig haar is het gebruik van slechte kwaliteit, chemische shampoos die agressieve sulfaten, alcoholen en schuimmiddelen bevatten en daardoor je haar en hoofdhuid van hun natuurlijke oliën strippen.

 

Tips om pluizig haar te temmen

Was je haar niet te vaak! De ideale frequentie voor de meeste haartypes is één of twee keer per week.

Was je haar met een zachte en natuurlijke shampoo die het haar en de hoofdhuid niet van hun natuurlijke oliën stript.

Gebruik vervolgens een conditioner die rijk is aan vetten/ lipiden: de Sans [ceuticals] Nourishing Hair Hydratant Ultra+ is geformuleerd met vier keer zoveel essentiële ingrediënten voor het haar dan de meeste conventionele conditioners op de markt. Het herstelt lipiden en brengt vocht terug in de haarvezel.    

Tenslotte, het geheim van dit intens voedende ritueel.... eindig met 15-20 pompjes pH + Shine Corrector over je conditioner. De Ph + Shine houdt vocht en essentiële lipiden vast in de haarvezel die door hitte en agressieve shampoos losgekomen haarschubben sluit. Doordat de haarschubben weer vlak worden en de voedende ingrediënten optimaal worden opgenomen zal je haar glad, glanzend en pluis-vrij zijn. 

Insider tips & tricks

+ Borstel, kam of raak krullend/kroeshaar niet aan als het nat is. Dit zal de pluis alleen maar verergeren.

+ Wil je het toch kammen? Kam het dan alleen als het haar vochtig is en je een laag conditioner hebt aangebracht.

+ Scrunch of dep je haar voorzichtig droog met een oud T-shirt of bamboe doek. Vermijd het gebruik van een handdoek, omdat dit te veel vocht verwijdert.

+ Ga niet met nat haar de deur uit. De wind en invloeden van buitenaf zullen je mooie manen alleen maar in de war brengen. 

+ Was je haar in de avond en spreid je haar uit over je kussen. Zo geeft je je haar de kans om vorm te krijgen en mooi op te drogen. In de ochtend kun je het zachtjes losschudden met je vingers om vervolgens in model te brengen. Hola pluisvrije en stralende coupe!

 

Wil je meer natuurlijke haarverzorgingsproducten ontdekken? Bekijk onze natuurlijke haar collectie voor alle must haves en meer die je helpen een gezond en pluisvrije coupe te krijgen.