Nourished Journal

Waarom je de wonderboom Moringa wilt gebruiken in je beauty routines

Jan 02, 2023

Why you want to use the miracle tree Moringa in your beauty routines

Gebruik jij moringa olie al in je dagelijkse beauty routines? Nog niet (overtuigd)? Lees snel verder hoe dit product jouw huid en haar kan verbeteren! De bijzondere effecten van moringa olie in je beauty producten wordt al duizenden jaren erkent. De Romeinen gebruikten de olie om hun huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en de Egyptenaren smeerden de olie als anti-rimpel crème. Zelf in oude graf tombes zijn vaasjes met moringa olie teruggevonden, om de doden te begeleiden op hun reis naar het hiernamaals.

Oorspronkelijk komt de boom uit India waar het bijnamen heeft als ‘wonderboom’ en ‘drumstick tree’. Moringa is dan ook een echt een miracle, omdat het is bijna alle omstandigheden kan groeien. Mede daardoor heeft het ook hoge concentratie werkzame stoffen. Bomvol met 27 vitamines, 9 essentiële aminozuren, 46 antioxidanten, talloze mineralen en een hoge concentratie van eiwitten. Ieder onderdeel van de boom kan worden gebruikt. De zaden, bloemen en de takken kunnen dan ook worden gegeten. De bladeren bevat veel vitamines en gaan ondervoeding tegen, terwijl uit de zaden hoge concentraties olie kan worden geperst.

Anti-pollution

In de clean beauty producten van Nourished is moringa olie dan ook een geliefd ingrediënt. Het is een natuurlijke stabilisator, wat een belangrijke eigenschap is voor natuurlijke cosmetica. Het hoge gehalte aan oliezuur (rond de 72%) dringt heel diep in de huid, wat ervoor zorgt dat de waardevolle nutriënten in je huid en haar kunnen worden opgenomen en de vocht balans wordt hersteld. Daarnaast heeft moringa de eigenschappen om vervuiling te gaan, zoals van metalen en sigaretten. Het beschermt de huid ook tegen fijnstof en smogdeeltes die zich aan je huid kunnen hechten. Dit zorgt ervoor dat jouw huid jong en fris blijft!

Moringa All Beauty Crème | Ere Perez | Nourished | Natural Skincare |

Moringa voor je huid

Zoals hierboven gezegd herstelt moringa de vochtbalans in je huid, waardoor je huid verbetert en meer gaat glanzen. Het vermindert rimpels en de cyctokines bevorderen de celgroei en herstellen cel schade. De hoge concentraties van vitamine C, A en E zijn belangrijk voor je collageen aanmaak en herstel van ontstekingen. Vanwege de invloed op het vochtgehalte van je huid, is moringa olie heel geschikt voor droge en gesprongen lippen - wat toch wel kan voorkomen in de winter - en huidaandoeningen zoals dermatitis, eczeem en psoriasis. Met acne zou moringa olie helpen tegen mee-eters en puistjes, en regelmatig gebruik kan ook de terugkeer van puistjes verminderen. Het kalmeert ook de donkere plekjes die zijn veroorzaakt door acne en hyperpigmentatie. Deze olie is dus heel geschikt voor je huid, waarom niet één onze producten proberen?

+ Moringa all beauty cream (de echte alleskunner)

+ Seven Seed Sacred Oil

+ Tripe C concealer (ook als je make-up gebruikt wil je natuurlijk de voordelen van moringa ervaren) 

Nourished x Romy | Hair Wash | Natural Haircare | Natuurlijke Haarverzorging

Moringa voor je haar

Moringa olie haalt vuil uit het haar en is een efficiënte natuurlijke reiniger voor je hoofdhuid. Het is heel eenvoudig, het haar nat maken, de olie in de hoofdhuid masseren en vervolgens uitspoelen. Dit kan de hoofdhuid effectief reinigen en hydrateren. De rijpe zaden bevatten 30-40% behenhinezuur, wat een beschermede barrière helpt te vormen tegen de omgeving, en dus verzachtend en kalmerend werkt. Het helpt om droog en futloos haar te voorkomen.
De moringa olie uit de Nourished x Romy lijn wordt geproduceerd samen met lokale gemeenschappen in Malawi en Kenia. Daar zijn de bladeren een waardevolle toevoeging aan het dieet, terwijl de olie kan worden verkocht voor extra inkomsten.

+ Nourished x Romy Restore & Repair Conditioner

+ Nourished x Romy Natural Hair Care Duo + Luxurious Treatment Oil Value Pack

Deze wonderboom olie mag dus niet ongebruikt blijven als je wilt kiezen voor clean beauty producten! Nourished heeft dan een prachtige selectie op dit gebied voor je gemaakt, dus vergeet ook niet te zoeken op al onze producten met moringa. Op je huid en haar gezondheid! 

Deze blog is geschreven door Antonia van Vlastuin. 

Referenties
+ https://www.cosmeticsandtoiletries.com/cosmetic-ingredients/natural-sustainable/article/21835825/the-wonder-tree-moringa-in-cosmetics

+ https://www.kupanda.co/products/beauty-and-personal-care/wala-moringa-oil/