Nourished Journal

Tongschrapen is hot en dit is waarom jij het ook zou moeten doen!

Jan 12, 2022

Tongue Cleansing, Tongue Cleaning, Tongue Scraping.

Wat is er beter dan je dag beginnen met een selfcareroutine met gezonde gewoonten die je de rest van je dag en leven zullen beïnvloeden? Als je net als ons bent, heb je waarschijnlijk een vast ochtendritueel waar je je al van kleins af aan houdt. Een van die belangrijkste rituelen is het reinigen van je gezicht en het verzorgen van je tanden door deze te poetsen met een tandpasta, en misschien gebruik je dagelijks flossdraad of mondwater om je mond grondig te reinigen. Dit klinkt al als een mooie en gezonde routine, maar als we naar het oosten van de wereld kijken, voegen zij daar nog een extra essentiële stap aan toe. Meteen als ze uit bed komen reinigen zij hun tong voor een gezonde en frisse start!

Deze eeuwenoude oosterse traditie wordt ook wel 'tongschrapen' genoemd. Wist je dat je tong in een maand tot 20 miljoen bacteriën kan bevatten?

Tongschraper, tong schraper, koperen tongschraper, Nourished, Nourishedeu

Dat is heel wat... ja dat klopt, je tong is de toegangspoort tot je maag-darmkanaal en is een essentieel orgaan dat allerlei functies vervult om je te helpen kauwen, proeven, slikken, verteren en je tanden schoon te maken. 

Je kunt je dus wel voorstellen waarom het dagelijks reinigen van je tong vele voordelen heeft voor je algemene gezondheid, waaronder:
 

+ Verbetering van het immuunsysteem; door het verwijderen van gifstoffen, bacteriën, opgebouwde etensresten, schimmels en dode cellen, voorkom je dat deze toxische stoffen in de rest van je lichaam belanden en het immuunsysteem aantasten.

+ Frisse adem; het verwijdert overtollige tandplak, beslag en geur veroorzakende bacteriën voor een frisse, kus-bestendige adem!

Maakt de tanden witter; door het minimaliseren van tandplak en tandbederf in je mond.

Verbetert je smaakpapillen; door je tong te schrapen verwijder je overtollig beslag wat anders kan leiden tot verstopte smaakpapillen, hierdoor kan je tong beter onderscheid maken tussen bittere, zoete, zure en zoute smaken.

+ Verbetert de spijsvertering; je verteringsproces begint in je mond, als je regelmatig je tong reinigt worden relevante enzymen geactiveerd die nodig zijn voor een goede vertering van je maaltijd.

+ Stimuleert zachtjes de inwendige organen; je tong is als een gids voor je spijsvertering en activeert en wakkert je interne organen aan die zorgen voor de rest van je spijsvertering aan. Het dagelijks reinigen van je tong zal je organen helpen om alle gifstoffen te verwijderen die zich 's nachts in je mond hebben opgehoopt. Voor een frisse en gezonde start van je dag!

Helpt je lichaam te ontgiften, wat zorgt voor een stralende huid; Volgens Dr. Nathan Bryan specialist in moleculaire geneeskunde en biochemist aan het Baylor College of Medicine in Houston, bevordert regelmatig tongschrapen een gezonde mondflora en helpt het niveau van stikstofmonoxide in je lichaam te verhogen. Hierdoor kan er meer zuurstof en voedingsstoffen je cellen bereiken waardoor je weefsels beter beschermd zijn tegen veroudering en sneller herstellen voor een gezonde en stralende huid.

Bestrijd de effecten van veroudering; omdat tongschrapen ervoor zorgt dat er minder giftige stoffen in je lichaam komen en de hoeveelheid zuurstof toeneemt, is het reinigen van je tong vaak de eenvoudigste en meest betaalbare manier om gezond te blijven en veroudering tegen te gaan.

We raden je aan om voor een koperen tongschraper te gaan, omdat deze bacterie bestendig is en antimicrobiële eigenschappen heeft. Een Koperen schraper is niet alleen hygiënischer, het is ook beter voor ons kostbare milieu dan plastic varianten EN het is beter bestand dan roestvrij staal, win-win!

Tongschrapen is booming aan het worden over de hele wereld, steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het dagelijks reinigen van je tong. Wij kunnen het weten, letterlijk heel ons kantoor was op slag verliefd en schraapt zijn tong als eerste stap in zijn of haar ochtendroutine, met als favoriet deze Koperen Tong Schraper! We moesten er iedereen eentje cadeau doen omdat het zo'n goede uitkomst is! 

 

Tongue cleanser, tongschraper, tong schraper.

Hoe werkt het schrapen van je tong?

1. Sta op 
2. Pak je tongschraper direct na het opstaan nog voordat je een glas water drinkt, zodat je niet meteen alle gifstoffen je lichaam in spoelt
3. Houd de uiteinden vast met je duim en vinger
4. Plaats het afgeronde deel zo ver mogelijk naar achteren (hou het wel zo comfortabel mogelijk)
5.  Schraap het oppervlak van je tong in een lange strook, van achter naar voren, met een stevige, maar zachte druk, herhaalt dit 5-7 keer
6. Zorg ervoor dat je je tongschraper tussen het ‘schrapen’ door goed spoelt. 
7. Poets je tanden 

 Geniet van frisse adem en gezonde start van de dag!

Begin je jaar fris en schoon met onze favoriete mondverzorging, bekijk de gehele mondverzorging collectie.