Nourished Journal

Wil je een geweldige huid? Optimaliseer je darmgezondheid!

Jan 25, 2022

Optima Nutricosmetics, Skin & Gut Health, OPTY.N.C. Collagen, Marine supplement, skin health, gut health

'Optima heeft mijn leven veranderd.' – Marty  

Optima Nutricosmetics, Complete Skin Food Elixir ™, Collagen, Collageen Poeder, Voedingssupplement, Skinfood, Anti-ageing, Nourished, Nourishedeu

Dit soort reacties van klanten over Optima zijn er in overvloed. Dit zijn de ervaringen van mensen die de Complete Skin Food Elixer™ zijn gaan gebruiken en uitzonderlijke verbeteringen hebben ervaren in de gezondheid van hun darmen, de uitstraling van de huid en hun algemene welzijn. Voor de oprichters Cate Lilja en Karissa Mather van het merk Optima is deze feedback een grote bron van inspiratie. 

Toen we deze reviews met Cate en Karissa deelden, waren ze totaal niet verrast. Elk natuurlijk, duurzaam en ethisch verantwoord ingrediënt wat aan de Complete Skin Food Elixir is toegevoegd, vanwege zijn wetenschappelijk bewezen effectiviteit, bevat precies de juiste doseringen waarvan klinisch is bewezen dat het de gewenste positieve resultaten oplevert voor je gezondheid.

Deze nieuwe heilige graal in collageen supplementen is een 4 in 1 beauty-elixer dat wordt ingenomen door het dagelijks drinken van 1 glas roze poeder drank! Dit love-potion heeft een heerlijke aardbei-vanille smaak. Deze powerdrink richt zich op de vier belangrijkste pijlers die zorgen voor een gezonde huid: een gezonde darm en microbioom; optimale voeding, bescherming tegen schade door vrije radicalen en collageenproductie.  

De Complete Skin Food Elixir is het resultaat van twee jaar toegewijd onderzoek en ontwikkeling. Daarvoor waren Cate en Karissa decennialang werkzaam in de wereld van health foods, cosmeceuticals en nutraceuticals. Hun ervaring leerde hen hoe en waarom de gezondheid van de huid in de darmen begint.  

‘Je huid is als een spiegel voor de gezondheid van je darmen’ zegt Cate. ‘Je kunt de allerbeste anti-ageing producten gebruiken, maar zolang je microbioom en darmen niet goed functioneren, zal je huid niet op zijn best zijn’  

Laten we de huid-darm connectie onderzoeken:

Waarom is een gezonde darm van belang voor een stralende huid?

Optima Nutricosmetics, Complete Skin Food Elixir ™, Collagen, Collageen Poeder, Voedingssupplement, Skinfood, Anti-ageing, Nourished, Nourishedeu

Je huid is het grootste orgaan van je hele lichaam en beschermt daarmee onze interne cellen tegen invloeden van buitenaf waaronder chemicaliën, ziektekiemen, vervuiling en UV-straling. De huid is een barrière, ontworpen om vuil en gifstoffen buiten te houden. In feite bestaat de epidermis, de eerste laag van de huid uit lipiden die een ondoordringbare barrière vormen voor ongewenste stoffen. De huid is daarom niet voorbereid om op de huid aangebrachte voedingsstoffen direct op te nemen. In plaats daarvan haalt je huid voedingsstoffen uit het eten dat we consumeren. Om de gezonde werking van je huid te ondersteunen, heeft je huid tot in de diepste lagen consistente voedingsstoffen en hydratatie nodig. 

Maar goede voeding is niet de enige vereiste voor een stralende huid. Je darmgezondheid vormt de ultieme basis voor de gezondheid van je huid en algeheel welzijn.   


De huid en de darmen staan voortdurend met elkaar in contact via de huid-darm verbinding waarbij de huid, de darmen en het microbioom met elkaar communiceren via het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het endocriene systeem om ons lichaam in homeostase te houden of met andere woorden; stabiel en optimaal.

De darm is de thuisbasis van ons microbioom: een unieke mix van 100 biljoen micro-organismen van verschillende soorten, inclusief bacteriën. Sommige bacteriën zijn ‘goed’, sommige zijn ’slecht’. Het is belangrijk dat iedereen in evenwicht leeft, maar dit evenwicht kan worden aangetast door factoren zoals slechte voeding, stress, slecht slapen, drugs, alcohol, antibiotica en sommige medicijnen.  

Wat resulteert in dysbiose: een onevenwichtig microbioom dat een slechte opname van voedingsstoffen, chronische ontstekingen, oxidatieve stress en een slechte uitscheiding van afvalstoffen kan veroorzaken, wat betekend dat gifstoffen langer in onze cellen circuleren.   

Tekenen van dysbiose die te zien zijn in de huid zijn bijvoorbeeld: last van een doffe, droge huid, vroegtijdige veroudering, donkere kringen, acne en vlekken, gevoeligheid en slechte wondgenezing. Dysbiose kan zich ook manifesteren in huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem en kan dof haar en zwakke nagels veroorzaken.   

Spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, diarree en constipatie kunnen ook tekenen zijn van een ongebalanceerde darmgezondheid. 

De Complete Skin Food Elixir biedt uitkomst. Het bevat een zorgvuldig geselecteerde combinatie van pre- en probiotica en genezende Aloë Vera extract om een uitgebalanceerd, divers microbioom te stimuleren en een gezonde darm en een verbeterde spijsvertering te ondersteunen (inclusief verminderd opgeblazen gevoel en een voorspelbare darmactiviteit).

Wat heeft een gezonde huid nog meer nodig?

Optima Nutricosmetics, Complete Skin Food Elixir ™, Collagen, Collageen Poeder, Voedingssupplement, Skinfood, Anti-ageing, Nourished, Nourishedeu

Nutriënten

Zodra we de basis goed hebben, is de darm voorbereid om voedingsstoffen op te nemen en door te geven aan de huid. De Complete Skin Food Elixir bevat een voedende mix van plantaardige, hoogwaardige biologisch beschikbare vitamines en mineralen. Provitamine A, B-complex vitaminen, vitamine C, silica en anthocyanen bevorderen een gezonde huid, haar en nagels, terwijl ze je microbioom ondersteunen.

Immuniteit 

Milieu stressoren zoals UV en vervuiling, samen met diverse factoren zoals slechte voeding en stress zorgen ervoor dat je huid schade oploopt door vrije radicalen. Dit leidt tot de zichtbare tekenen van veroudering.  

De Complete Skin Food Elixir is samengesteld met een krachtige mix van plantaardige antioxidanten, waaronder koudgeperst druivenpitextract en lycopeen rijk tomatenextract om de huid te beschermen tegen oxidatieve stress en de afgifte van voedingsstoffen te stimuleren.   

Gezonde collageenproductie

Belangrijk is dat de huid haar eigen collageen en elastine produceert - de bouwstenen van huidcellen en alle andere cellen in het menselijk lichaam. De productie vertraagt naarmate we ouder worden, maar de introductie van een biobeschikbare vorm van collageen in het lichaam, zoals de MSC gecertificeerde duurzame mariene collageen peptiden in het Complete Skin Food Elixir, stimuleert de huid om de productie van haar eigen hoogwaardige collageen te verhogen.

Dit resulteert in een veerkrachtige, stevigere huid, verzacht fijne lijntjes en rimpels en zorgt voor een verbeterde hydratatie. 

Nu weet je waarom een gezonde huid van binnenuit komt - allereerst te beginnen met een goede darmgezondheid. Ervaar de impactvolle voordelen van collageen supplementen met het 4-in-1 Ultimate Complete Skin Food Elixir en sluit je aan bij de groeiende groep van Optima klanten die geweldige dingen te zeggen hebben over hun darm- en huidgezondheid.

Wil je meer weten over Collageen Supplementen? Lees alles over 'Boost De Gezondheid Van Je Huid Met Collageen Supplementen'.