Nourished Journal

Waarom je huid fyto-retinol nodig heeft

Nov 02, 2022

Why your skin needs phyto-retinol | natural skincare | nourished

Of je nu al lang een huidverzorgingsliefhebber bent of een complete beginner, je hebt waarschijnlijk gehoord van retinol en de verbazingwekkende voordelen voor de huid en je teint. Van dit superster huidverzorgingsingrediënt is bewezen dat het acne minimaliseert, het uiterlijk van fijne lijntjes verbetert en donkere pigmentatie vlekken vermindert.

Geweldig, toch? Helaas niet altijd. Gepaard met dit soort krachtige ingrediënten, kunnen vervelende bijwerkingen ontstaan aan de huidbarrière waardoor er huidirritatie ontstaat.

Voeg het White Tea Phyto-Retinol Elixer toe aan je huidverzorging routine, dit lichtgewicht vegan serum haalt zijn kracht uit een retinol-alternatief en zit boordevol botanische actieve stoffen om de collageenproductie te verbeteren en de huidtextuur te optimaliseren. Veel van de puzzelstukjes die het uiterlijk van de huid verbeteren en bijdragen aan een stralende, glowy huid.

Het White Tea Phyto-Retinol Elixir herstelt en transformeert de gevoelige huid terug naar zijn zachte, gladde en zichtbaar stevigere aard. Het is net als retinol, minus de vervelende irriterende bijwerkingen van de huid.

Retinol vs Fyto-Retinol

Ere Perez | White Tea Phyto-Retinol Elixir

 

Wat is Retinol?

Laten we bij het begin beginnen. Retinolen, retinoïden, retin A, vitamine A zijn allemaal namen voor vormen van retinol en zijn opgenomen in huidverzorgingsformuleringen om de huidlaag binnen te dringen en stimuleert de vorming van gloednieuwe verse huidcellen. Daarbij brengt retinol je huidcellen naar de huidoppervlakte en stimuleert het het afstoten van oude cellen. Het effect? Via dit mechanisme helpt retinol om poriën te ontstoppen, de huid te verhelderen, de verschijning van rimpels en fijne lijntjes te minimaliseren en pigmentatie te verminderen. Retinol transformeert de huid letterlijk om gladder, helderder, steviger en jeugdiger te zijn.

Retinol is een krachtig huidverzorgingsingrediënt, maar het is zeker niet voor iedereen. Veel retinoïden zijn afgeleid van dierlijke bronnen en kunnen de huid irriteren, de kostbare huidbarrière verstoren en roodheid, irritatie en ongemak veroorzaken. Au!

Wat is Fyto-Retinol?

Fyto betekent "gemaakt van planten", fyto-retinol is vegan, botanisch en zacht en heeft alle prachtige voordelen die je kent en waardoor je van retinol houdt.

Het functioneert op dezelfde manier in de huid als retinol, maar dan zonder de ongewenste symptomen zoals roodheid, verhoogde gevoeligheid en irritatie die velen kunnen ervaren bij het gebruik van traditionele retinol.

In tegenstelling tot traditionele retinolen is fyto-retinol zacht voor de huid en geschikt voor alle huidtypen, terwijl het dezelfde geweldige resultaten geeft, zoals het minimaliseren van fijne lijntjes, het verhelderen van de huid en het verminderen van hyperpigmentatie.

White Tea Phyto-Retinol Elixir

Ere Perez | White Tea Phyto-Retinol Elixir

Ere Perez White Tea Phyto-Retinol Elixir bevat het sterrenduo fyto-retinol van Bakuchiol en Resveratrol. Deze combinatie creëert een baanbrekend retinol-alternatief waar ieders huid van zal houden.

Welke huidtypes hebben het meeste baat bij fyto-retinol?
Als je veranderingen in je huid opmerkt, of het nu gaat om de vroege tekenen van veroudering, problematische puistjes of donkere vlekken, dan is fyto-retinol een geweldige aanvulling op je huidverzorgingsroutine!

De White Tea Phyto-Retinol Elixir is een ideaal instap retinol product. Met zijn mix van niacinamide, bakuchiol en hyaluronzuur helpt deze zachte formule de natuurlijke eiwitten van de huid te ondersteunen, de huidcelvernieuwing te stimuleren en de huid te vernieuwen om vol, helder en gehydrateerd te zijn.

Het tijdperk van zachte actieve huidverzorging is hier en fyto-retinol is hier om te blijven.

Ontdek de complete Ere Perez huidverzorgingscollectie. 

Ook deze producten bevatten retinol:

 

 Sans [ceuticals] Activator 7 Body + Hair + Face Oil 

Sans [ceuticals], Activator 7 Oil, Retinol, Vitamin A, Nourished

Wildcrafted Organics, Bakuchiol Serum, Retinol, Vitamin A, natuurlijke huidverzorging