Nourished Journal

Skin Cycling - De Natuurlijke Manier

Nov 23, 2022

Skin Cycling Natural Skincare Nourished

Er is een enorme trend gaande in de huidverzorgingswereld, heb je er al van gehoord? Misschien heb je het gezien op de populaire sociale media kanalen als TikTok en Instagram, we hebben het over skin cycling! Nee, het heeft niets met fietsen te maken, maar wel met het creëren van een geweldige maar écht simpele en betaalbare huidverzorgingsroutine.

Wat is skin cycling?

Dit concept is bedacht door dermatoloog Whitney Bowe. Haar doel is dat iedereen een mooie, stralende huid kan krijgen met een eenvoudige, betaalbare thuisverzorgingsroutine. De skin cycling routine combineert een aantal krachtige producten en ingrediënten verspreid over 4 dagen, waarbij elke dag een andere functie en doel heeft.

Dag 1 van de huidcyclus is de exfoliant avond. De tweede dag van de routine is voor retinoïden avond en dag 3 & 4 zijn de hydraterende en helende nachten voor de huid. Zometeen zullen we dieper ingaan op dit proces, we hebben ook enkele natuurlijke producten geselecteerd die we je aanraden om je eigen at-home skin cycle routine te starten.

Biologi Bx Reveal Exfoliant Nourished

Nacht 1 - Exfoliëren 

Te beginnen met de eerste dag van de skin cycle routine, oftewel de exfoliatie dag. Deze dag reinig je je gezicht 's avonds en dep je het voorzichtig droog met een schone handdoek. De volgende stap is het gebruik van een zachte exfoliant en het verwijderen van dode, droge huidcellen. We hebben een paar van de exfolianten opgesomd die wonderen doen voor zelfs de meest gevoelige huid:

+ Biologi - Bx Reveal Exfoliant + Exfoliant Mask Brush

+ Sans [ceuticals] - Bio Active Exfoliant

+ Eco Tan - Super Acai Exfoliator

Ere Perez White Tea Elixir Retinol  

Nacht 2 - Retinol

De tweede nacht begin je opnieuw met het reinigen van je gezicht. Dep je huid zachtjes droog, dit is een belangrijke stap op nacht 2, omdat je retinol alleen op een droge huid wilt aanbrengen. Als je retinol aanbrengt op een vochtige huid, wordt het vaak niet gelijkmatig opgenomen, waardoor je droge plekken krijgt. Als je een gevoelige huid hebt en met retinol begint, raadt Dr Whitney Bowe aan om eerst een beetje vochtinbrengende crème aan te brengen op de droge of schilferige plekjes die je hebt. Dit werkt als een barrière om de gevoelige huid te beschermen. Breng vervolgens voorzichtig retinol aan op je hele gezicht. Enkele mooie huidverzorgingsproducten met fyto-retinols zijn:

+ Ere Perez - White Tea Phyto-Retinol Elixir 

+ Wild Crafted Organics - Bakuchiol Cell Regenerating Serum

+ Vela Days - Active Compound Multi-Active Facial Serum

Biologi Bf Restore Face & Body Serum

Nacht 3 & 4 - Herstellen

Op avond 3 en 4 geef je je huid de tijd om de werkstoffen van de voorgaande nachten te benutten. Op beide nachten 3 en 4 reinig je je gezicht en breng je een hydraterend serum aan op een vochtige huid. Zo kan het serum de diepere lagen van je huid voeden en binnendringen, laat dit goed intrekken. Vervolg met een moisturizer die gericht is op het helen van je huidbarrière en je bent klaar met de 4 dagen skin cycling routine.

Nu, herhalen, herhalen, herhalen en krijg die prachtige gloed op je gezicht op een dagelijkse basis! 

Een aantal super serums zijn:

+ Biologi - Bf Restore Face & Body Serum

+ INIKA Organic - Phytofuse Renew Resveratrol Serum

+ Wildcrafted Organic - Wildflowers Rejuvenating Serum

Sans ceuticals Barrier Restore Butter Dry Skin

Deze wonder moisturizers zijn allemaal harde werkers als het gaat om het herstellen en versterken van je huidbarrière:

+ Sans [ceuticals] - Barrier Restore Butter

+ INIKA Organic - Phytofuse Renew Resveratrol RICH Night Cream

+ Simple as that - Moisturiser

+ Bondi Wash - Night Balm - Buddhawood & Blackcurrent

Consistency is key

Zoals met de meeste dingen in het leven, heb je tijd en consistentie nodig om zichtbare veranderingen teweeg te brengen, en met skin cycling is dat niet anders! Het consequent herhalen van de 4-daagse cycling routine zal je huid een prachtige gloed geven die je na een paar weken zichtbaar is. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op via onze webchat, Instagram of e-mail, we helpen je graag!

Ben je geïnteresseerd in meer natuurlijke huidverzorgingsproducten & routines? Bekijk dan zeker eens onze prachtige online winkel! En vergeet onze journal niet, het is een schat aan informatie en inspiratie! Ontdek hier meer van onze natuurlijke huidverzorgingsproducten. Red je huid en de planeet!

References: 

https://drwhitneybowebeauty.com/blogs/derm-scribbles/skin-cycling-dr-bowes-viral-beauty-editor-approved-skincare-method