Nourished Journal

Voedt, definieer en fixeer met Innersense styling producten

Oct 01, 2024

Nourish, define, and hold with Innersense styling products

Voor gezond, gehydrateerd en prachtig gedefinieerd haar draait alles om de juiste producten, voldoende vocht, en een vleugje techniek. Maak kennis met vier favorieten van Innersense: Quiet Calm Curl Control, Inner Peace Whipped Creme Texturizer, I Create Hold, en I Create Lift Volumizing Foam. Of je nu krullen, golven of steil haar hebt, deze natuurlijke haarverzorging brengt je haarroutine naar een hoger niveau.

Begin met een schone basis

Voordat je begint met stylen, is het essentieel om je haar te ontdoen van opgebouwde producten, ook wel product build-up genoemd. Door te detoxen van siliconen, parabenen en zware oliën, geef je je haar de kans om weer vocht op te nemen met het Detox Hair Mask. Gebruik een conditioner met veel voedende ingrediënten, zoals de Pure Inspiration Daily Conditioner. Voor onze curly girls, laat de conditioner in je haar. Dit bereidt je haar voor op het stylingproces en zorgt ervoor dat het van wortel tot punt gehydrateerd is.

Hydratatie voor elk haartype

Quiet Calm Curl Control is de ultieme multitasker en werkt voor alle haartypes,of je nu krullen, golven of steil haar hebt. Deze lichte maar hydraterende crème definieert krullen, temt pluis en geeft glans. Het is perfect voor iedereen die hun natuurlijke textuur wil versterken en voeden zonder het zwaar te maken. Zo gebruik je de Quiet Calm Curl Control per haartype:

+ Krullend haar
Begin met een kleine hoeveelheid ter grootte van een kikkererwt en breng het aan van de wortels tot de punten. Gebruik het op nat haar, finger-rake of scrunch je krullen om ze te definiëren. Laat het zitten en laat je haar aan de lucht drogen of gebruik een diffuser voor veerkrachtige, pluisvrije krullen.

+ Golvend haar
Breng een beetje product aan op elke sectie van je haar en gebruik je vingers om het te verdelen. Gebruik de "gebed handen"-techniek om pluis te temmen en golven te definiëren. Of je nu aan de lucht droogt of föhnt, Quiet Calm Curl Control versterkt je natuurlijke golfpatroon en biedt een zachte, natuurlijke hold.

+ Steil haar
Breng een kleine hoeveelheid aan op vochtig haar, vanaf het midden van de lengtes tot de punten, voordat je gaat föhnen. Deze crème werkt als een lichte hittebescherming, hydrateert, geeft glans en voorkomt statisch haar.
Pro Tip: Gebruik Quiet Calm Curl Control op droog haar om pluis tegen te gaan of om extra vocht toe te voegen. Een kleine hoeveelheid is al genoeg om je haar te laten stralen.

Textuur en definitie

Voor net dat beetje extra textuur en definitie gebruik je Inner Peace Whipped Creme Texturizer. Deze lichte crème werkt het best op vochtig haar en creëert zachte, gedefinieerde texturen zonder stijfheid. Perfect voor wash-and-go stijlen of om volume te creëren in fijn haar, het is veelzijdig genoeg om alleen of in combinatie met andere producten te gebruiken.

Lift jouw look

Klaar voor wat volume? I Create Lift Volumizing Foam is jouw go-to voor het creëren van body en veerkrachtige krullen. Deze gewichtloze foam geeft je haar lift vanaf de wortels, verbetert de textuur en houdt je haar zacht en pluisvrij. Breng een kleine hoeveelheid aan op vochtig haar, scrunch voor volume en laat het drogen aan de lucht of met een diffuser. Resultaat? Volumineus, veerkrachtig haar zonder crunch.

Verzegel hydratatie en houd alles op z’n plek

De laatste stap is het vastzetten van al dat vocht en look met I Create Hold. Deze veelzijdige stylinggel biedt een lichte tot medium hold en is perfect om je krullen te definiëren of je look in model te houden. Na het aanbrengen van je crèmes en foams, verdeel I Create Hold door je haar en scrunch het zachtjes. Dit zorgt ervoor dat je krullen de hele dag gedefinieerd, glanzend en pluisvrij blijven.
Bonus Tip: In de herfst en winter helpt I Create Hold je krullen beschermen tegen het gure weer. Perfect om je krullen te beschermen wanneer de lucht je haar sneller uitdroogt.

Hydrateer gedurende de week

Krullen hebben constante hydratatie nodig om gezond en gedefinieerd te blijven. Een snelle spray met een mix van Pure Inspiration Daily Conditioner en water verfrist je haar tussen de wasbeurten door, zodat je haar vocht en definitie behoudt.

Bij getextureerd haar is hydratatie key. Door deze voedende routine te volgen en de juiste producten te gebruiken, zul je zien dat je gezonder, gehydrateerd en prachtig gedefinieerd haar blijft houden,dag na dag. Of je nu zachte golven of volle krullen wilt, met deze Innersense helden zit je altijd goed.