Nourished Journal

Upcycled Beauty

Jun 14, 2023

Upcycled Beauty

Als we denken aan duurzaamheid denken we vaak aan recyclingen hergebruik. Waar je misschien minder snel aan denkt is dat deze principes ook kunnen worden toegepast in de schoonheidsindustrie. Ontdek hoe upcycling een positieve impact kan hebben op jouw lifestyle, terwijl je bijdraagt aan een duurzamere en schone toekomst!

Wat is Upcycled Beauty?

Dit is een benadering binnen de schoonheidssector die zich richt op het hergebruiken en transformeren van restmaterialen en bij producten tot hoogwaardige en effectieve beauty producten. Deze afvalmaterialen (vooral voedsel dat anders zou worden weggegooid) krijgen een nieuw leven en worden omgezet in waardevolle ingrediënten. Het verminderen van voedselafval kan een belangrijke bijdrage leveren aan het aanpakken van klimaatverandering. Deze restjes van voedselproductie worden op een effectieve en veilige manier omgezet in duurzame beauty producten. Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van bronnen en voor een veilig gebruik van producten en ingrediënten voor de consument, win-win dus!

Upcycled Beauty: DIY

Nourished streeft naar een duurzamere wereld, upcycled beauty producten zijn een goede manier om de planeet minder te belasten. Ook hoeft upcycled beauty niet beperkt te blijven tot producten die je online of in de winkel kunt kopen, je kunt ze ook zelf maken! Probeer bijvoorbeeld een gezichtsscrub te maken van gemalen koffie resten, suiker of zout met een draagolie zoals amandelolie. Of maak een haarmasker met een te rijpe banaan, kokosmelk of olie en honing, zo creëer je een voedend haarmasker.

Wij zijn dus helemaal fan van upcycled beauty producten!Hier zijn een aantal van onze favorieten:

Nourished Daily - Coffee Scrub Cleanse Bar

Nourished Daily, skincare, huidverzorging, natuurlijk, natural, Nourished

Zoals eerder al verteld werkt kan gerecyclede koffiedrab als een effectieve exfoliant werken. De Coffee Scrub Cleanse Bar van Nourished Daily maakt hier gebruik van. Ook verwijdert het dode huidcellen en vuil. Deze cleanse bar bevat ook nog Rhassoul Klei, dit zorgt ervoor dat de huid diep gevoed wordt en je een zachte gehydrateerde huid krijgt. Deze cleanse bars zijn zeer zuinig en milieuvriendelijk!

Biologi, skincare, huidverzorging, natuurlijk, upcycled, Nourished

Biologi - blackberry seed oil

Deze prachtige natuurlijke olie bevat een krachtige hoeveelheid vitamine K die veel huidvriendelijke eigenschappen heeft. VitamineK hydrateert de huid, vermindert ouderdomsvlekken, versterkt de huidbarrière, en vermindert donkere kringen onder de ogen. Door het koudgeperste extractieproces van deze olie resulteert het product in een zeer puur en effectief product, dat goed wordt opgenomen in de huid.

Ben je geïnteresseerd geworden in upcycled beauty ofheb je nog vragen erover, neem dan gerust contact met ons op!