Nourished Journal

Het maken van de Nourished Daily coffee scrub bar

Mar 25, 2024

Making of Coffe scrub bar, Nourished Daily, natural skincare, soap bars

Een van de leukste en bijzonderste dingen van ons werk en wat we hebben bereikt is Nourished Daily. We hebben veel geluk dat we een goede relatie hebben met iedereen in het cosmeticalab waar onze producten worden gemaakt, dus gingen we naar Friesland om te helpen bij het maken van de Coffee Scrub Cleanse Bar. We waren ook getuige van de voortgang van de Sensitive Skin Cleanse Bar (en hebben aan de heerlijke geur geroken <3) 

Met een aantal video's en foto's zullen we laten zien hoe de Coffee Scrub Bar gemaakt wordt.

Voorbereiding voor het mengen

Eerst moet de kokosolie op temperatuur zijn, dit doen ze in een grote pan op een kookplaat. Als de olie gesmolten is en de de juiste temperatuur heeft bereikt, is het heel belangrijk om snel te werk te gaan. Allereerst wordt er water toegevoegd aan de gesmolten boter.

Behind the scenes, coffee scrub bar, Nourished Daily,  natural skincare


Mengen en ingrediënten toevoegen

Ingrediënten Coffe Scrub bar, Nourished Daily, natural skincare

Tijdens het roeren worden de volgende ingrediënten toegevoegd: een mix van alle goede oliën die in de scrubbar worden gebruikt, rhassoul klei(poeder) en de geüpcyclede koffie (goh die geur). Je ziet de kleur snel veranderen
van helder, naar geel, naar natuurlijk de mooie donkere kleur van de scrubbar.

In vorm brengen

Na het goed roeren van alle ingerdiënten, komt het stressvollste gedeelte eraan. Op de tafel worden een aantal mallen geplaats en de emulsie wordt hierin gegoten voordat het te dik en koud wordt.

Als alle mallen gevuld zijn, worden ze verpakt in plastic en op een pallet in de rijpingskast gezet. Dit versneld het proces van hard worden van de scrubbars (zodat ze snelle in jouw badkamer kunnen staan.) Twee weken hiervoor was de geliefde sensitive skin bar al gemaakt, dus worden ze samen verpakt. De cleansing soap bars moeten 6 weken drogen en daarna worden ze gesneden, verpakt en opgestuurd.

 

Proces video

Wil je het hele proces in een video zien? Bekijk deze video:


Voilà het resultaat

Coffe Scrub Bar and Sensitive skin bar, finished product, natural skincare, soap bars