Nourished Journal

Verbeter je mondgezondheid met natuurlijke producten

Mar 02, 2023

Improve your oral health with natural products | Dental Care | Nourished

Onze mond, hier eten we mee, ademen we door en niet te vergeten we praten ermee. Het is de toegangspoort tot ons lichaam en daardoor ook een plek waar snel bacteriën en ziektekiemen groeien. Hierdoor is het extra belangrijk om zo goed mogelijk voor je mond te zorgen, want een gezonde mond draagt bij aan een gezond lichaam. We vertellen je graag hoe je je mondgezondheid kunt verbeteren door middel van natuurlijke mondhygiëne producten!

We hebben de allerbeste clean & green mondhygiëne producten voor je op een rijtje gezet.

Nourished Bamboo Toothbrush | Oral Hygiene

 

Een goede basis

Je poetst (als het goed is) je tanden netjes 2x per dag. Dit is de basis en super belangrijk voor een goede mondhygiëne. Gebruik je nog die wegwerp plastic tandenborstels dan hebben wij een hele fijne duurzame optie voor je namelijk de bamboe charcoal tandenborstel. Deze natuurlijke tandenborstel is gemaakt van gerecyclede bamboe en houtskool verrijkte borstelharen. Alleen een tandenborstel zal niet voldoende zijn en daarom hebben wij een aantal hele fijne clean & green tandpasta’s in ons assortiment. Tandpasta met fluoride, tandpasta zonder fluoride, houtskool tandpasta & hele fijne tandpasta voor kinderen, voor iedereen is er wat wils. Ben je op zoek naar een tandpasta zonder fluoride, dan zijn de producten van Weleda een goede match voor je, mocht je toch graag fluoride in je tandpasta willen dan kun je een kijkje nemen bij het merk The Humble Co.

The Humble Co | Dental Floss | Nourished | Oral Hygiene

 

Flos erop los!

Naast een goede basis kun je je mondgezondheid vrij gemakkelijk naar een hoger niveau tillen. Je hebt het je tandarts vast wel eens horen zeggen dat het ontzettend belangrijk is te flossen en tandenstokers te gebruiken. Ons eten is er namelijk erg goed in om alle kleine kiertjes op te zoeken waar het in gaat zitten en hierdoor kan tandsteen, maar kunnen er ook gaatjes ontstaan. Iets wat je wil voorkomen en gelukkig kan dit als je goed flost. Flos er dus lekker op los of gebruik tandenstokers om alle troep tussen je tanden weg te halen. Hier maak je je tandvlees een stuk gelukkiger mee.


Nourished | Copper Tongue Cleaner | Oral Hygiene

Must-have tool (en onze favoriet)

De tongschraper is je allerbeste vriend voor je mondgezondheid. Dit is een absolute favoriet en wij kunnen nooit meer zonder. De tongschraper wordt al jaren gebruikt in de oosterse landen en zorgt ervoor dat de opgebouwde ziektekiemen en bacteriën op je tong niet je lichaam in komen omdat je dit aan het begin van je dag van je tong schraapt. Gebruik een koperen tongschraper omdat deze anti-bacterieel is en doe dit first thing zodra je je bed uitgestapt bent. Wanneer je 5 tot 7 keer je tong hebt geschraapt kun je zoals normaal je tanden poetsen.

The Humble Co | Nourished | Mouthwash | Oral Hygiene 

 

Gebruik je al mondwater?

Als allerlaatste stap van je mondroutine kun je je mond spoelen met mondwater. Het natuurlijke mondwater van The Humble & Co is een zachte mondspoeling welke je een fris gevoel geeft waardoor jij met zelfvertrouwen de deur uit stapt. Bovendien draagt deze mondspoeling bij aan het verwijderen van bacteriën, het helen van wondjes in je mond en beschermt het je tanden tegen het aanmaak van tandplak. Je kunt voor het beste resultaat het beste het mondwater gebruiken nadat je tanden hebt gepoetst en wacht vervolgens minimaal 30 minuten voordat je iets eet.

Wil je ook je mondhygiëne verbeteren, maar heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via Instagram, webchat, of e-mail. Wij helpen je graag!