Nourished Journal

Ontdek een plasticvrij bestaan!

Aug 19, 2021

plastic-free, plasticvrij, duurzaam, milieuvriendelijk, eco-friendly, sustainableliving, duurzame levensstijl, groene levensstijl, plastic voetafdruk, btmb, microplastics, microbeads, eco-living, nourished, nourishedeu

Klinken de woorden 'plasticvrij leven' bij jou ook als iets prachtigs en haast onmogelijks? We snappen dit gevoel volkomen, enerzijds klinkt het als muziek in je oren, maar wanneer je weer even stil staat bij het feit dat wij mensen op dit moment al een hoeveelheid van 9.2 miljoen ton plastic op aarde hebben geproduceerd (dat voor altijd blijft bestaan). Waarvan 5 miljard ton op afvalhopen en in onze geliefde oceanen is beland kunnen gevoelens van wanhoop de kop opsteken. Logisch dus als je even niet meer weet hoe of waar je moet beginnen om je plasticvrije avontuur aan te gaan. Want naast het scheiden van je afval en het meenemen van je herbruikbare waterfles op kantoor, welke plasticvrije oplossingen kunnen we nog meer toepassen in ons dagelijks leven zonder het gecompliceerd of onaangenaam te maken voor onszelf?

 

Wij van Nourished geloven we dat elke stap telt en dat elke actie die je doet groot of klein, impact heeft op een gezonder milieu voor ons allemaal. Gelukkig zijn er op dit moment over de hele wereld enorm veel geweldige initiatieven, merken en bedrijven die een duurzame aanpak en milieuvriendelijke alternatieven voor alledaagse items ondersteunen. In dit artikel delen we onze TOP 6 tips & alternatieven die je helpen om je plastic voetafdruk op een makkelijke, betaalbare en vooral LEUKE manier te verkleinen!

 

1. The Humble Co.

Een van de eerste dingen die we doen als we wakker worden, is onze tanden poetsen. Wist je dat we elk jaar 10 miljard plastic mondverzorgingsproducten kunnen besparen als we allemaal persoonlijk kiezen voor plasticvrije alternatieven? The Humble Co. noemt zichzelf de buldog in de strijd tegen plastic mondverzorgingsproducten en heeft het tot hun missie gemaakt om hoogwaardige, op bewijs gebaseerde en milieuvriendelijke tandheelkundige mondverzorgingsproducten te creëren die de kwaliteit van je leven verbeteren door alledaagse keuzes en gewoonten te verduurzamen. Combineer dit met onze Nourished Bamboo Charcoal-tandenborstel en je bent klaar om te gaan!

2. Liefde voor je haar

Voordat je je huis verlaat check jezelf nog even in de spiegel en voel je op je mooist, nadat je je Bamboo Haarborstel door je haar hebt gehaald en volume hebt gecreëerd in je prachtige lokken met de Nourished x Romy Dry Shampoo kartonnen shaker (navul verpakking). Geniet van het uitzicht Schoonheid!3. Deze is voor de dames

Op zoek naar milieuvriendelijk menstruatieproducten die goed zijn voor je vagina EN de planeet? Grace & Green is het perfecte merk om je wensen voor een plasticvrije cyclus te vervullen! Ze zijn een van de weinige gelimiteerde merken die volledig biologisch afbreekbare en duurzame producten voor je menstruatie aanbieden. Het maandverband, de tampons en inlegkruisjes worden gemaakt van ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit en verpakt in prachtig ontworpen dozen om er geweldig uit te zien in elke badkamer of toilet.


4. Super krachten

Ga je graag op reis en ontdek je het liefst zoveel mogelijk nieuwe plekken? Een goed gevulde rugzak is dan een absolute must have. Items die daar zeker niet in mogen ontbreken zijn: een fles water, schone kleding, eten en snacks voor onderweg. SuperBee is onze absolute held voor onderweg, dankzij de prachtig handgemaakte en herbruikbare Bijenwas Wraps bieden ze de perfecte oplossing om je snacks en sandwiches te bewaren en om je eten vers en veilig te houden terwijl jij de wereld verkent! Geen saaie plastic boterhammenzakjes meer nodig voor op reis!

 


5. Kleine wasjes, grote wasjes, Hexawash

Met reizen komt wassen, en zelfs thuis kan dit een uitdagende klus zijn. Denk bijvoorbeeld aan het uitzoeken welk wasmiddel biologisch afbreekbaar is, of hoeveel wasmiddel je nodig hebt zonder het overal te morsen. SuperBee heeft het ons gemakkelijk gemaakt. Zelfs voor wanneer je partner of kinderen het van je overnemen.. Je stopt de Hexawash van SuperBee simpelweg in je wasmachine bij de rest van de (vuile) was en laat de machine en Magnesiumpellets zijn werk doen. Deze 100% biologisch afbreekbare waszak gaat tot wel 365 wasbeurten mee en vervangt al je wasmiddelen en plastic flessen volledig. Het bespaard je niet alleen geld en ruimte, het houdt daarnaast ook onze kostbare waterwegen schoon en opgeruimd en helpt je om je plastic voetafdruk te verkleinen. Een kind kan de was doen!

 

 

6. Breng je plasticvrije avontuur naar een hoger niveau!

Voor degenen die hun plasticvrije reis naar een hoger niveau willen tillen en willen checken of je huidige producten, of de producten die je wilt aanschaffen, microplastics bevatten. (Microplastics zijn kleine deeltjes plastic die haast niet met het blote oog te zien zijn en vaak in onze oceanen belanden en daarmee het waterleven negatief kunnen beïnvloeden). Raden wij je aan om de BTMB-app Beat The Microbead te gebruiken die je (nu) kunt downloaden om de ingrediënten op je product te scannen en te controleren of deze microplastics bevatten.

 

Ben je door het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in meer plasticvrije alternatieven? We hebben al onze favoriete milieu-vriendelijke beauty swaps in onze plasticvrije collectie opgesomd, bekijk de collectie hier. En voor de diehards onder ons, lees ook zeker ons artikel Duurzame Alternatieven Voor Een Zero Waste Levensstijl om nog meer te weten te komen hoe je jouw levensstijl kunt verduurzamen.

 

We hopen dat dit artikel je heeft geïnspireerd om je plastic voetafdruk te verkleinen met gemakkelijke, betaalbare en aantrekkelijke alternatieven. Neem gerust contact met ons op via Instagram, chat of e-mail als je meer wilt weten of wat extra hulp nodig hebt tijdens je plasticvrije avontuur!

 

Liefs x

Nourished