Nourished Journal

Skin Food - Super Smoothie

May 30, 2018

nourished, nourishednederland, ereperez, sansceuticals, cedarandstone, simpleasthat, soapwalla, hurraw, bondiwash, soleoorganics, natuurlijk, duurzaam

A girl’s gotta eat right? Dus waarom zou je er niet ervoor zorgen dat wat je eet je helpt je fantastisch en energiek te voelen, én ook nog geweldig uit te zien!

Vrije radicalen, roken, vervuiling, stress en zonlicht kunnen allemaal bijdragen aan rimpels, droge huid en vervroegde veroudering. Het eten van een regenboog aan verschillende soorten fruit & groenten met antioxidanten, vezels en water geeft je huid die natural glow die je verdient! 

Een van de super-ingrediënten die je in je dieet wil hebben is Beta Caroteen, de voorloper van Vitamine A welke bijdraagt aan een mooie huid. Vitamine A helpt talgvorming, rimpels en pigmentvlekken verminderen. Daarnaast helpt het de huid bij het vasthouden van vocht en de productie van collageen. Een must-eat voor een gezonde huid!

Beta-caroteen zit o.a. in de volgende voedingsmiddelen wortels, mango en mandarijnen, maar ook in je donkergroene groenten zoals spinazie, boerenkool en kool.


Recept:

400 g wortel

250 g (bevroren) mango

30 g gember

200 ml kokoswater

150 ml water (of ijsblokjes)


Was de wortel en snijd in stukken, schil en snijd de mango en gember in stukjes en doe alles in de blender. Voeg het kokoswater en normaal water toe. Blend tot een gladde drank/smoothie. Voor een extra veggie shot voeg nog 1 hand verse bladspinazie toe. Enjoy!