Nourished Journal

Natuurlijke zomerse huid geheimen

Aug 20, 2020

Nourished, Nourished Nederland, Ere Perez, Sans [ceuticals], {SIMPLE as that}, sans ceuticals, simple as that, eco tan, face tan water, Activator 7 Oil, soapwalla, bondi wash, kester black, three warriors, pure papaya, Little Urchin, Biologi, Inika

Zomer. Hét favoriete seizoen voor vele van ons en daar zijn zoveel redenen voor! De warmte van de zon op je huid, de gouden gloed van een zongebruinde huid, de lange dagen en zwoele nachten, blote voeten, bikini's, vakanties... en ga zo maar door!

Helaas is er voor elk hoogtepunt van de zomer ook een dieptepunt voor onze huid, inclusief verbranden door de zon, huidbeschadiging, droogheid, schilfering, peeling en ieders minst favoriete; voortijdige veroudering van de huid. 

Dus hoe kunnen we plezier hebben in de zon en genieten van het al het moois wat de zomer ons te bieden heeft zonder dat het onze huid beschadigt? 

Je huid heeft zon nodig

Het eerste wat je moet onthouden, is dat zon essentieel is voor leven! Een van de ergste dingen die je voor je gezondheid kunt doen, is elke millimeter van je huid bedekken en je verstoppen in het donker. Wanneer je huid wordt blootgesteld aan de zon raken de ultraviolette B-stralen (UVB) van de zon je huid en werken in op het cholesterol in je huidcellen die vervolgens de aanmaak van vitamine D stimuleren. 

Een tekort aan vitamine D treft bijna 50% van de wereldbevolking en is een bijzonder belangrijk probleem voor de volksgezondheid omdat het een essentiële vitamine is voor tal van interne mechanismen die ons lichaam moet uitvoeren om ons gezond en in leven te houden. Onderzoek suggereert dat vitamine D ook een rol speelt bij de bescherming tegen kanker, hartaandoeningen, osteoporose, fracturen en vallen, auto-immuunziekten, influenza, diabetes type 2 en depressie. 

De sleutel tot het vinden van evenwicht tussen de juiste hoeveelheid zon die ons laat leven en de hoeveelheid zon die zichtbare schade aan onze huid veroorzaakt, heeft alles te maken met timing, dosering en welk gebied je blootstelt. De Cancer Council of Australia suggereert dat normale vitamine D-levels kunnen worden verkregen door incidentele blootstelling aan de zon zonder bescherming, zoals fietsen, naar het werk lopen of buiten genieten van een kopje thee in de ochtend, wanneer de UV-index 3 of hoger is. Voor een vrij lichte huid is het raadzaam om armen onbedekt en 7-10 minuten per dag in de zon te hebben in de zomer periode, in de winter is dit 15-60 minuten per dag. Een donkere huid heeft meer blootstelling nodig om dezelfde vitamine-D levels te bereiken en heeft in de zomer dagelijks 15 tot 60 minuten en in de winter 30 minuten tot 3 uur per dag nodig.

De #1 oorzaak van tekenen van veroudering - de Zon

Tot 80% van vroegtijdige tekenen van veroudering worden toegeschreven aan blootstelling aan de zon. Als je dit eenmaal beseft zullen je huidverzorgingsroutine en prioriteiten langzaam veranderen, tenminste dat deden de mijne zeker. Ik ging van het gebruik van producten waarvan wordt beweerd dat ze Anti Rimpel, Anti-aging en anti-pigmentatie zijn, naar producten die op de eerste plaats mijn huid beschermen tegen blootstelling aan deze problemen. 

Dus mijn nummer 1 aanbeveling voor goede huidverzorging en het voorkomen van vroegtijdige tekenen van veroudering, is het DAGELIJKS gebruik van een natuurlijke zonnebrandcrème. Onze favoriete natuurlijke zonnebrandcrèmes voor het gezicht zijn: 

Nourished Daily Face + Body Sunscreen Lotion SPF50 - een zonnebrandlotion voor het hele gezin. Het is een alles-in-één zonnebrandcrème, want hij is ook voor het lichaam.

Little Urchin Natuurlijk Getinte Zonnebrand SPF 30 - deze volledig natuurlijke formule is gemaakt met voedende oliën om de huid te hydrateren en te voeden, is 3 uur waterbestendig én vervangt je foundation dankzij de natuurlijk getinte kleur! 

{SIMPLE as that} 100% natuurlijke zonnebrandcrème SPF30 - Deze 100% natuurlijke, lichtgewicht mineralen zonnebrand is gemaakt met de beste natuurlijke en biologische ingrediënten en bevat een ongelooflijke combinatie van antioxidanten. Waaronder groene thee, rozenbottel en rode frambozenzaad-olie voor natuurlijke bescherming tegen de zon. 

Inika Loose Mineral Foundation SPF25 - voor degene die niet warm worden van het dagelijks aanbrengen van een zonnebrandcrème op het gezicht is deze natuurlijke loose mineral foundation van Inika een fantastische optie! Herhaal het gebruik meerdere malen per dag om er zeker van te zijn dat je huid beschermt blijft. 

Slip, Slop, Slap

Er is een bekend gezegde in Australië welke luid: ‘tussen 11 en 3 uur ;(Slip) glip onder een boom, (Slop) breng je zonnebrand aan en (Slap) een hoed op.' 

Hoe hoger de zon aan de hemel staat des te schadelijker zijn de zonnestralen. Dit geldt zowel voor het tijdstip van de dag, waarbij de middag het gevaarlijkst is, als voor de geografische locatie. UV-stralen zijn bijzonder schadelijk op locaties dicht bij de evenaar en ook in Australië en Nieuw-Zeeland vanwege de schade aan de ozonlaag. 

Als je tijd doorbrengt in de bergen, de sneeuw of aan een meer of op het strand, dan moet je extra voorzorgsmaatregelen nemen vanwege de nabijheid van de zon en de UV-reflectie van deze natuurlijke elementen die de blootstelling kunnen vergroten. 

De beste manier om je huid tegen beschadiging door de zon te beschermen, is ervoor zorgen dat je je tussen 11.00 en 15.00 en het liefst nog één uur eerder en langer de schaduw opzoekt, je hoofd bedekt en je extra goed insmeert! 

Sun Genezen, herstellen,

Het voorkomen van schade door de zon gaat niet alleen over het fysiek beschermen van onze huid tegen de zon met zink, kleding en schaduw, het gaat ook over het helpen herstellen van onze huid nadat we genoten hebben van de zon.

Een aantal van onze favoriete essentials die je huid helpen herstellen na blootstelling aan de zon zijn:

 • Little Urchin Daily Moisture + After Sun Lotion boordevol rijke en voedende ingrediënten zorgt deze volledig natuurlijke moisturiser voor langdurige hydratatie en helpt de huid herstellen en voeden na een dag zon. Te gebruiken voor zowel lichaam als gezicht.
 • ATTITUDE After Sun Melt-In Gel - Mint & Cucumber geformuleerd met de beste ingrediënten om de droge, door de zon belaste huid te voeden, te verkoelen en te kalmeren. Deze superingrediënten zijn kalmerende calendula, verkoelende munt en verfrissende komkommer.

  • Biologi Bqk Radiance Face Serum - bevat 's werelds hoogste concentratie actieve vitamine C ooit. Dit geweldige ochtend en avond duo hydrateerd de huid, zorgt voor betere elasticiteit en stimuleert de collageenproductie van de huid, terwijl huidpigmentatie en roodheid vervagen.
  • Sans [ceuticals] Activator 7 Oil - we raden de Activator 7 Oil aan in de koudere maanden wanneer je huid herstellende is van je zomervakantie. Deze wonder olie bevat een hoge dosis vitamine A die de celvernieuwing en -herstel versnellen, nieuwe ‘babyhuidcellen’ naar de oppervlakte brengen en je huid genezen, herstellen en verhelderen.
  • Sans [ceuticals] Cellular Repair Lotion - met 5% actieve niacinamide is deze lotion de gouden standaard als het gaat om herstel na blootstelling aan de zon. Niacinamide remt de overdracht van melanine naar het huidoppervlak en voorkomt pigmentatie en verkleuring door blootstelling aan de zon. Het vervaagt ook bestaande pigmentatie, versterkt de huid en verbetert de keramideproductie voor genezing van de huidbarrière.


   

  Bronnen:

  Nair R, Maseeh A. Vitamin D: The "sunshine" vitamin. J Pharmacol Pharmacother. 2012;3(2):118-126. doi:10.4103/0976-500X.95506


  InformedHealth.org [Internet]. Cologne, Germany: Institute for Quality and Efficiency in Health Care (IQWiG); 2006-. How much sun is too much? 2011 Jul 22 [Updated 2018 Nov 29]. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK321117/


  https://www.osteoporosis.org.au/sites/default/files/files/vitdconsumerguide.pdf


  https://www.cancer.org.au/cancer-information/causes-and-prevention/sun-safety/vitamin-d