Nourished Journal

Natuurlijke Remedies Tegen Pigmentatie

Aug 25, 2020

eco tan, face tan water, Activator 7 Oil, soapwalla, bondi wash, kester black, jack n jill, pure papaya, Little Urchin, Biologi, Inika, Inika Organic, Edible Beauty, Eye Of Horus, Three Warriors

Australische Dermatoloog Dr Natasha Cooke claimt dat: “fixing your pigmentation can knock a good 5-10 years off your skin age!” oftwel "iets doen aan je pigmentatie kan huidveroudering met 5-10 jaar verminderen!"

Hoewel huidpigmentatie zeker karakter aan een gezicht kan geven, kent iedereen die last heeft van huidpigmentatie de kwelling van het aanbrengen van laagjes foundation en concealer. Dit als poging om de huid te egaliseren, een jeugdig en helder uiterlijk van de huid te creëren. Om nog maar te zwijgen over de bezorgdheid dat huidpigmentatie mogelijk een teken is van huidbeschadiging.

 

Naarmate ons begrip van op chemicaliën gebaseerde pigmentatiebehandelingen en hun potentieel om huidirritatie en gevoeligheid te veroorzaken toeneemt, zijn velen van ons op zoek naar natuurlijke oplossingen voor deze lastige en extreem veel voorkomende huidaandoening.  

 

Wat is huid pigmentatie?  

In feite is ieders huid gepigmenteerd. Het is wanneer we hyperpigmentatie hebben, dat het grote bruine verkleurde plekken of melasma op onze huid veroorzaakt. Wanneer gestimuleerd, produceren melanocyten melanine, het pigment dat vervolgens wordt overgebracht naar het oppervlak van de huid en samenklontert tot melasma, sproeten, zonnevlekken en vlekkerige complexie.   

Hoewel zwangerschap en de anticonceptiepil de verschijning van pigmentvlekken en melasma kunnen verergeren, wordt het grootste deel van de overmatige melanineproductie gestimuleerd door blootstelling aan de zon.  

Wanneer we kijken naar natuurlijke huidverzorging om pigmentvlekken te verminderen, is het belangrijk om te zoeken naar ingrediënten waarvan is bewezen dat ze de productie en het transport van melanine verminderen.

 

Vitamine C.

Vitamine C, ook wel bekend als ascorbinezuur, is een 'zuur' antioxidant welke in veel citrusvruchten voorkomt. Recent is ontdekt dat vitamine C van nature in de hoogste concentraties voorkomt in Australische woestijnvruchten zoals de Kakadu Plum, Davidson Plum en Australische Fingerlime. Vitamine C dient vele doelen als het gaat om onze interne gezondheid, waaronder wondgenezing en versterken van het immuunsysteem. Aangetoond is dat Vitamine C helpt bij het vervagen van hyperpigmentatie van de huid. Biologi is de eersten ter wereld die een technologie heeft ontwikkeld waarmee ze natuurlijk, stabiel Vitamine C kunnen leveren in hun 100% actieve serums gemaakt van Australisch woestijnfruit. Deze serums bieden een van de hoogste actieve vitamine C-concentraties in huidverzorging, waarbij het Bqk Serum hun go-to serum is voor de behandeling van huidpigmentatie. 

 

Vitamine A. 

Vitamine A, ook bekend als Retinoïde of Retinol, stimuleert celvernieuwing en bevordert een snel verlies van melanine of pigment. Vitamine A wordt al lang gebruikt als een belangrijk dermatologisch ingrediënt voor de behandeling van de huid dankzij het vermogen om pigmentvlekken en zonnevlekken te vervagen, en het proces van het afstoten van oude, beschadigde huidcellen en het naar de oppervlakte brengen van nieuwe ‘baby’ cellen te versnellen. Vitamine A is letterlijk het elixer van de jeugd. Sans [ceuticals] Activator 7 Oil  is een hooggedoseerde Vitamine A olie met een multifunctionele formule die kan worden aangebracht op gezicht, lichaam, haar en kan ook worden gebruikt als scheerolie, make-up remover, glijmiddel en massageolie. We raden aan om bij gebruik van de Activator 7 Oil je mooie nieuwe babyhuidcellen te beschermen tegen de zon. 

 

Niacinamide. 

Niacinamide is een gouden standaard ingrediënt als het gaat om de natuurlijke behandeling van huidpigmentatie. Niacinamide is een actieve vorm van Vitamine B3 (niacine) welke voorkomt in gist en wortelgroenten. Het is bekend dat niacinamide de overdracht van pigment naar de huid remt en ook werkt om bestaande pigmentatie te vervagen. Studies tonen aan dat deze huid-verhelderende verbinding hyperpigmentatie binnen 4 weken na gebruik kan verbeteren! Onze go to producten met actief niacinamide zijn de Cellular Repair Body + Face Lotion en de Barrier Restore Butter van Sans [ceuticals]

 

Hoewel deze producten allemaal revolutionair zijn in hun vermogen om huidpigmentatie op natuurlijke wijze te behandelen, moeten we het eens zijn met wat Benjamin Franklin eens wijselijk zei: "voorkomen is beter dan genezen". De beste preventie voor huidpigmentatie, zonnevlekken, melasma, sproeten en een ongelijkmatige teint is altijd zonnebrandcrème gebruiken wanneer de UV-factor hoger is dan 3 (wat het merendeel van de dagen in het jaar is!). Ontdek onze natuurlijke zonnebrand collectie

 

Ontdek meer natuurlijke producten voor een gepigmenteerde huid bij Nourished. 

Ontdek meer Natuurlijke Zomerse Huid Geheimen


Referencies: 
+ Hollinger JC, Angra K, Halder RM. Are Natural Ingredients Effective in the Management of Hyperpigmentation? A Systematic Review. J Clin Aesthet Dermatol. 2018;11(2):28-37.
+ Mayuree K, Nattaya L. Plants and Natural Products for the Treatment of Skin Hyperpigmentation – A Review. Planta Med 2018; 84(14): 988-1006 DOI: 10.1055/a-0583-0410
+ https://www.drnatashacook.com/blogs/news/discover-...