Nourished Journal

Natuurlijke Remedies Voor Je Hoofdhuid

Nov 24, 2021

Romy, Romy Boomsma, NourishedxRomy, natural shampoo, natural conditioner, natuurlijke shampoo, sulfate free shampoo, silicone free shampoo, curly girl, curly girl method, cgm, cg, vegan shampoo, cruelty free shampoo, natuurlijke haarverzorging

Heb je last van een droge, gevoelige hoofdhuid? Jeuk? Schilfers, roos of zelfs roodheid en ontsteking op de hoofdhuid? Dit natuurlijke haarverzorgingsmerk zou wel eens de oplossing kunnen zijn waar je al tijden van droomt.

Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat al deze symptomen heel gewoon zijn, vooral in de koudere maanden. Ten tweede is de kans groot dat je al een heleboel verschillende producten hebt gebruikt, waaronder anit-roos shampoos op teerbasis, speciale scrubs voor de hoofdhuid en soms zelfs medicinale producten voor de gevoelige hoofdhuid. Dit werkt meestal om de symptomen op korte termijn te verminderen, maar het gevolg is vaak dat ze onvermijdelijk weer terugkomen en soms zelfs erger zijn dan voorheen. Het goede nieuws is dat de natuurlijke haarverzorgingslijn uit de Nourished x Romy Collectie hoogstwaarschijnlijk de langetermijnoplossing is waar je naar op zoek bent!
 
Het huidige denkpatroon in huid- en haarverzorging verschuift langzaam van het behandelen van symptomen naar het behandelen van de OORZAAK van de symptomen. De oorzaak van veel van deze symptomen is een verstoorde epidermale barrière of huidbarrière, zoals deze ook wel wordt genoemd. De huidbarrière is de meest oppervlakkige laag van de huid, inclusief de huid op onze hoofdhuid, en bestaat uit dode huidcellen, vetzuren en cholesterol. Dit micro dunne laagje speelt een enorm belangrijke rol, niet alleen in de gezondheid van de huid, maar in je algehele gezondheid en welzijn.

De huidbarrière:
+ Beschermt je inwendige lichaam tegen de externe elementen zoals zon, wind en temperaturen.
+ Fungeert als een verdediging tegen microben, bacteriën en ziekteverwekkers.
+ Houdt het vochtgehalte en de hydratatie van je huid in stand.
+ Stimuleert essentiële immuunreacties
+ Helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur

 
Romy, Romy Boomsma, NourishedxRomy, natural shampoo, natural conditioner, natuurlijke shampoo, sulfate free shampoo, silicone free shampoo, curly girl, curly girl method, cgm, cg, vegan shampoo, cruelty free shampoo, natuurlijke haarverzorging

Deze belangrijke huidlaag kan gemakkelijk worden verstoord door zowel interne als externe factoren wat een grote impact heeft op veel van onze gezondheidsprocessen van ons lichaam en de conditie van je huid. Een verstoorde epidermale barrière leidt vaak tot een droge, jeukende, schilferige en/of gevoelige hoofdhuid. 

Een van de belangrijkste manieren om een verstoorde huidbarrière van de hoofdhuid te genezen is over te schakelen op natuurlijke haarverzorgingsproducten die vrij zijn van siliconen, parfum en agressieve alcoholen. Het elimineren van chemische stressfactoren en irriterende stoffen uit de huidbarrière geeft je huid de kans om weer tot rust te komen en het genezingsproces zijn werk te laten doen.

De Nourished x Romy Collectie is een samenwerking tussen Romy Boomsma en clean beauty experts en oprichters van nourished.nl; Erin Hawken & Floor Hendriks. Al onze producten zijn 100% natuurlijk, vegan, cruelty free & biologisch afbreekbaar, inclusief onze nieuwste luxe Hair Wash + Conditioner. De collectie maakt gebruik van de kracht van natuurlijke ster ingrediënten om te helpen bij het kalmeren van ontstekingen en het genezen van de huidbarrière. Al deze voedende en verzorgende eigenschappen zorgen voor een gehydrateerde, rustige en gladde hoofdhuid.

Ontdek de Nourished Natuurlijke Haarproducten
 

Benieuwd naar ervaringen en meningen van anderen? Bekijk de 5-sterren reviews op de Nourished x Romy Boomsma productpagina's op onze website.