Nourished Journal

Kenkô - De Nieuwe Favoriete Natuurlijke Huidverzorging Voor Moeder & Kind

Jul 29, 2021

Kenkô - The New Natural Skincare Favourite For Mother & Child

“Ik ruik chocolade, baby en subtiele tonen van vanille .” 

“Ik kan de geur niet helemaal plaatsen, maar zó heerlijk. Ik ruik de onderlinge samenhang tussen de moeder en babyproducten.” 

“Bodi’s haar vanavond gewassen met de babywash, zo lekker. Ik dacht ineens: ruikt het naar moedermelk?” 

 

Dit zijn een aantal reacties van moeders die geholpen hebben met de ontwikkeling van de Kenkô producten. Vrouwen die net zoals ik ook zwanger waren. Mijn zwangerschap was de start van een magische reis door een onbekende transformerende wereld en tevens de start van de ontwikkeling van een verzorgingslijn die deze transformatie in positieve zin moest ondersteunen.

 

 

Dankzij mijn eigen zwangerschap was ik goed in staat mijzelf te verplaatsen in de gevoelswereld van zwangere vrouwen. Op basis daarvan en met de hulp van andere (zwangere) moeders werd het DNA van Kenkô bepaald. Een verzorgingslijn voor moeder en baby, die vanaf de start van de zwangerschap gebruikt kunnen worden en de transformatie van vrouw naar moeder ondersteund. Daarom ontwikkelde ik een verzorgende body olie, waarmee ik tijdens mijn self-care de intieme momenten met mijn baby kon koesteren. Dankzij deze intieme momenten ontstond eveneens het idee om een verzorgende baby olie te ontwikkelen, die in verbinding stond of anders gezegd afgeleid was van de mama olie. De geboorte van een nieuw product! Een mooie basis was gelegd, maar één gevoel bleef mij achtervolgen. Het gevoel dat ik al die mooie momenten voor altijd bij me wilde houden. Een onuitwisbare herinnering verankerd in mijn geheugen.

 

 

Herinneringen Op Basis Van Geurassociatie

Geur is de schatkist die herinneringen voor je bewaart en de sleutel die de poort van deze herinneringen opent. De geur van vers gemaaid gras is voor mij verbonden aan de lente en de geur van kamperfoelie aan warme zomeravonden. De geur van dennenappels en vijgenbomen zorgt voor een instant vakantiegevoel.

 

De kracht van geur en haar invloed op onze emoties is ongekend. Met deze wetenschap ben ik samen met andere moeders de zoektocht gestart naar de geur van moederschap. Een geur die het gevoel van geborgenheid, liefde, tederheid en verbinding moest vertalen. En met trots kunnen wij stellen dat wij de geur van moederschap hebben weten te vangen, afgaande op alle positieve feedback van onze Kenkô Mama’s. En het is precies deze geur die mij en met mij heel veel andere moeders helpt om alle mooie herinneringen vast te leggen en binnen handbereik te houden.

 

Het Verschil Tussen De Mama En Babyproducten?

Alle ingrediënten zijn functioneel en gekozen op mildheid. Er is gekozen voor mooie natuurlijke oliën, elk met een specifieke functie voor baby of mama, die werden toegepast in actieve concentraties om een optimaal effect te waarborgen. De formuleringen zijn aangepast aan de wensen en behoeftes van mama en kind. Zo is de babyolie bijvoorbeeld wat vetter, heel fijn voor de droge, tere huid van je pasgeboren baby.

 

De mama en babygeur zijn nauw met elkaar verbonden en hebben een duidelijke waarneembare geurrelatie maar zijn wel verschillend. In het geurontwerp komt de geur voor baby letterlijk voort uit de geur van mama; de belangrijkste aroma’s in de geur voor mama komen terug in de geur voor baby. De babygeur is hypoallergeen, mild & zacht. De mamageur bevat biologische rode mandarijn waardoor de mamageur naast een ontspannend effect ook energie geeft.

 

De Keuzes Die We Hebben Gemaakt

Voor onze lijn hebben we goed nagedacht over onze ingrediënten, formulering, verpakking, maar ook over de partners waarmee we samenwerken en hoe onze pakketten worden verzonden. Zo worden alle producten gemaakt in Nederland en verpakt in flesjes van 100% gerecycled plastic. Het overige verpakkingsmateriaal is gemaakt van landbouwafval: bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden bewerkt tot grondstof voor papier en karton. Het aandeel landbouwafval vervangt het aandeel vezels uit bomen. Omdat moeders vaak een Kenkô herhaalbestelling plaatsen, zijn we nu aan het onderzoeken of we volgend jaar refills kunnen lanceren.

 

Het is onze missie om in positieve zin bij te dragen aan wat voor moeders “de meest magische periode van hun leven gaat zijn”. Wij vinden dat die periode voor alle vrouwen dezelfde betekenis moeten hebben. Dat zetten wij en alle Kenkô moeders kracht bij door een maandelijkse donatie aan stichting Mommaluv. Hiermee dragen we bij aan een goede eerste start voor een pasgeboren baby en een nieuwe moeder in Bolivia, Ecuador, Ghana, Kenia, Liberia, Oeganda, Suriname, Sri Lanka of Tanzania.

 

Hugs spray In Samenwerking Met Mama’en – Nina Pierson

De nieuwe mama-geur Hugs is het nieuwste Kenkô product. Elke 'mommy to be' volgt haar eigen pad vanuit haar (oer)instinct. Dit instinct is sterker dan ooit in de kraamperiode en Kenkô en Mama'en geloven 100% in de kracht van vrouwen om het helemaal op hun eigen manier te doen.

 

Hugs ondersteunt de (aanstaande) moeder om tijdens momenten stil te staan bij het wonderbaarlijke proces dat ‘moeder worden’ heet. Als een uitnodiging om aandacht te besteden aan deze transformatie en als reminder om dat te blijven doen. Hugs is warm, zacht en intiem en stimuleert ontspanning (lees: hele mooie natuurlijke vanille bourbon, natuurlijke ho-wood, bio rode mandarijn, natuurlijke sandelhout). 

 

De geur is 100% natuurlijk. Hiervoor werkt Kenkô samen met een bedrijf in Grasse dat enkel werkt met 100% natuurlijke oliën waar de herkomst van bekend is. Volledige transparantie van alle (parfum) ingrediënten is één van de Kenkô’s pijlers. Om de spray nog milder te maken is er gekozen om te werken met zuivere alcohol, gemaakt van lokale tarwe (geen alcohol denat).

 

Geniet van je mooie reis als mama-to-be of als moeder. 

 

Liefs Eveline

Founder van Kenkô