Nourished Journal

Hoe shape je je gezicht op een natuurlijke manier

May 11, 2023

Contour | Shape your face | Natural Makeup | Liquid Contour | Bronzer | Liquid Bronzer

We doen het waarschijnlijk allemaal, een beetje bronzer poeder gebruiken om je gezicht meer definitie te geven en een mooie gezonde sunkissed glow. Wist je dat er allerlei verschillende, nieuwe manieren zijn om je gezicht te shapen of in andere woorden te contouren? Wij hebben de beste 'shape your face' methodes en natuurlijke make-up producten voor je verzameld, zodat je ook thuis los kunt gaan met contouren. Een make-uplook van hetzelfde niveau als die van een visagist, maar dan thuis uit je eigen make-uptasje. Klinkt geweldig toch?

Natural Makeup | Nourished | Contour

Waar breng je contour aan?

Je brengt je contour aan om schaduwen op je gezicht te creëren. Dit zorgt voor meer definitie en tilt je make-up look naar een hoger niveau. Over het algemeen breng je contour aan op je voorhoofd, je wangen, langs je neus en je kaaklijn. De exacte plek hangt af van je gezicht, en we vertellen je graag hoe je de beste plekken vindt zodat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet.

Breng op je voorhoofd een paar stipjes aan in de buitenste hoeken. Hierdoor lijkt het alsof je wat zon hebt opgevangen. Om de plek op je wangen te vinden, maak je het zogenaamde 'vissengezicht' en zuig je je wangen naar binnen. Er ontstaat een kuiltje op je wangen en dit is precies de plek waar je je contourproduct aanbrengt. Shape je neus door het contour product aan te brengen aan de zijkant van je neus. Je trekt 2 dunne lijnen aan weerszijden van je neusbot. De contour voor je kaaklijn breng je logischerwijs aan vanaf je oorlel tot aan je kin op je kaaklijn. Nu we weten waar je contour moet aanbrengen, laten we je graag de beste natuurlijke make-up producten zien om je gezicht mee te shapen. 

Shape met een donkere foundation

Met een donkere foundation kom je een heel eind als je je gezicht wilt contouren. Neem bijvoorbeeld de Ritual Skin Foundation Stick SPF30 van Eye of Horus. Deze stick is heel fijn en je brengt gemakkelijk stipjes aan op je voorhoofd, langs je neus, op je wangen en op je kaaklijn. Dit ziet er misschien donker uit, maar schrik niet je kunt dit heel makkelijk en mooi blenden met een make-up kwast, sponsje of deppen met je vingers.

 

Lychee Crème Corrector | Ere Perez | Nourished

Shape met een donkere concealer 

Je kunt je gezicht niet alleen shapen met een donkere foundation, maar ook met een natuurlijke donkere concealer. Deze is vaak wat vloeibaarder, waardoor hij makkelijker in je huid versmelt, dit resulteert in een prachtige head turning natuurlijke make-up look. Shape met je donkere concealer als een vloeibare bronzer. De Triple C Concealer van Eye of Horus & de Lychee Crème Corrector van Ere Perez zijn perfect om je gezicht mee te shapen. Je brengt stipjes aan en blend het vervolgens uit met je vingertoppen, een make-up sponsje of make-up kwast.


Three Warriors | Self Tan Mousse | Nourished | Tan Touring

 

Shape je gezicht met zelfbruiner

Er is een nieuwe trend in beautyland en die is al super populair in Australië - je gezicht shapen met je zelfbruiner. Dit is een heel eenvoudige manier om je gezicht een natuurlijke gebruinde look te geven zonder make-up te gebruiken. Je brengt je zelfbruiner aan met een make-up kwast en blend het in je gezicht waar je normaal je contour product aanbrengt. Blend het bijvoorbeeld met de Multipurpose Kwast van Ere Perez. Laat het dan drogen tot het helemaal droog is en was de zelfbruiner van je gezicht. Nu heb je de perfecte natuurlijke zongebruinde look en dat zonder schadelijke UVA en UVB zonnestralen. Een perfecte zelfbruiner voor tan-touring zijn de Self Tan Mousse van Three Warriors en de Tropical-Glow Face Tan Elixir van Raww Cosmetics.

Shape met bronzer poeder

Houd je meer van de old school manier? Dan kun je ook een poederbronzer gebruiken om je gezicht mee te contouren en die mooie bronzed look te geven. Je kunt ook een je bronzerpoeder gebruiken als setting powder over je contour die je hebt aangebracht met een vloeibare bronzer zoals hierboven vermeld. Zo blijft je contour de hele dag mooi op zijn plaats. De poederbronzers van Ere Perez en Inika zijn hier perfect voor.

Ga aan de slag en creëer die prachtige make-up look. Natuurlijk helpen we je graag als je vragen hebt en kun je ons altijd een berichtje sturen via Instagram, webchat of e-mail.