Nourished Journal

bbb health boutique: dé sportschool voor vrouwen waar ze naar het hele plaatje kijken

May 05, 2023

bbb health boutique: a women’s gym with an holistic approach

Vind jij het lastig je eigen draai te vinden in de sportschool? Misschien ben je bang om raar aangekeken te worden als je een nieuw apparaat uitprobeert omdat je niet zeker weet hoe de oefening werkt. Wellicht is de drempel om überhaupt te gaan al groot omdat je niet weet waar je moet beginnen of geen sportfanaat bent. Bij bbb sta je er niet alleen voor.

Wat is bbb health boutique?

bbb health boutique is een holistische sportschool voor vrouwen met persoonlijke begeleiding. We kijken naar het hele plaatje: body, food en mind. Er is altijd een coach aanwezig die je begeleidt in het vinden van een programma dat past bij jouw doelstelling. We kijken mee met de uitvoering zodat jij het maximale uit je resultaat behaalt. Loop je ergens tegenaan? Je kunt elke week een coachingsgesprek boeken naast je workout om te sparren over voeding, sport en leefstijl algemeen. Al deze pijlers zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en hebben veel invloed op elkaar.

bbb health boutique | Nourished | Holistic Health

Warmtecabines 

Met de warmtecabines kun je veilig en ontspannen sporten. Je kunt liggend of zittend bewegen in een cabine die opwarmt tot 40 graden, net boven je lichaamstemperatuur. Dit zorgt voor een extra goede doorbloeding van je spier- en huidweefsel. Het ondersteunt de afvoer van afvalstoffen en voorkomt spierpijn. Ook werkt je lichaam hard om op lichaamstemperatuur te blijven, waardoor vetverbranding gestimuleerd wordt.

Dankzij de warmte heb je minder kans op blessures. Drukke mensen opgelet: je bent binnen een half uurtje al klaar omdat je spieren vrijwel meteen opgewarmd zijn als je de cabine in stapt. Ook dames met lichamelijke klachten zoals reuma hebben baat bij de warmte. De oefeningen bij bbb zijn afgeleid van pilates, waarbij we veel werken aan de buikspieren. Goed voor een sterke core, tegen rugklachten en voor een goede houding! We hebben speciale programma’s gericht op reuma, long covid, zwangerschap, diastase of revalidatie. Ook kunnen we programma’s op maat maken met oefeningen die jij voor je herstel wilt beoefenen, zodat iedereen op een veilige manier kan bewegen.

Groepslessen

Liever verstand op nul en knallen? In de cabine geven we verschillende groepslessen. Onze signature les is de bbb30, waarin we in 30 minuten de billen, buik en benen trainen op een lekkere uptempo beat. Naast de bbb30 hebben we ook full body workouts en rustigere lessen zoals hot yoga en pilates. De lessen zijn gefocust op small group training: naast de cabine lessen heeft elke boutique een kleine zaal waarin we groepslessen geven zoals body shape, HIIT, yoga, pilates of kickboksen.

Coaching met een holistische aanpak

We geloven in het brede concept van gezondheid. Alles heeft invloed op elkaar: ervaar je stress? Dan is er een grote kans dat je ‘s avonds nog ‘aan’ staat en moeilijk in slaap valt. Een slechte nachtrust maakt je minder in staat om gezonde keuzes te maken, je bent immers vermoeid en je brein is op zoek naar makkelijke keuzes. De kans dat je naar snelle suikers grijpt wordt groot. Hierdoor voedt je lichaam zich niet optimaal, waardoor je weer snel vermoeid raakt. Je leest het misschien al, een vicieuze cirkel waar je soms moeilijk uitkomt. Tijdens onze coachingsgesprekken onderzoeken we de onderliggende oorzaak om vervolgens oude patronen te doorbreken. Zo helpen we je met haalbare, duurzame stappen een gezondere leefstijl te creëren.

Onze coaches hebben allerlei verschillende achtergronden uit bijvoorbeeld diëtetiek, psychologie, sportkunde of orthomoleculaire therapie en delen dezelfde passie voor holistische gezondheid. De coaches leren je graag persoonlijk kennen zodat je weet bij wie je moet zijn als je met bepaalde vragen rondloopt.

Als lid kan je gebruikmaken van een app waarin je je lessen kan plannen en gebruik kan maken van allerlei tools. In deze tools vind je praktische tips over uiteenlopende thema’s: de menstruatiecyclus, meal preppen, intermittent fasting, goed slapen, de overgang of recepten voor voedzame maaltijden.

Holistic Workout | BBB health Boutique | Nourished

Voor wie is bbb health boutique?

bbb groeit met jou meer in elke levensfase: van jonge vrouw tot mama (to be) tot menopauze. In de boutique sporten vrouwen van 16 tot 85 jaar oud. Voor elke fase kijken we naar mogelijkheden om jou te helpen de beste versie van jezelf te laten zijn.

Bij bbb willen we een persoonlijke community zijn voor vrouwen. Je kunt na je workout nog lekker blijven hangen met een koffietje of je inschrijven voor workshops over voeding, hormonen of seizoensgerelateerde challenges. Zo kun je meteen andere bbb-leden leren kennen en onderling ervaringen delen.

Locaties

bbb health boutique heeft 9 verschillende locaties over heel Nederland verspreid.

Wil jij bbb een keer uitproberen? Schrijf je hier in voor een gratis proefles.
Of neem een kijkje op onze website voor meer informatie, onze prijzen en ons lesrooster.

Afbeeldingen zijn gemaakt door Eva Dekker.