Nourished Journal

Zoek jij een natuurlijke deodorant die echt werkt?

Sep 02, 2022

Nourished Daily, Nourished, natural deodorant, natuurlijk, aluminium free deodorant, without aluminium, zonder aluminium, aluminiumvrij deo, natuurlijke deo

Een natuurlijke deodorant vinden die ook daadwerkelijk werkt is een van de meest voorkomende dilemma's waar mensen tegen op lopen als zij de switch maken naar natuurlijke skin care producten. En wees nou eerlijk, er valt veel te verliezen bij het maken van deze switch. Zweetplekken, slechte geur en waarschijnlijke sociale vernedering. Het goede nieuws is dat wij alle tips hebben om de switch makkelijk te maken en daarnaast ook nog is lekker te gaan ruiken. 

Waarom overgaan op een aluminiumvrije natuurlijke deodorant?

Aluminium is het meest gebruikte actieve ingrediënt in de gangbare deodorants omdat het letterlijk als een stop werkt, je zweetklieren blokkeren en je stopt tijdelijk met zweten. Hoewel aluminium werkt als een uitstekende antitranspirant, is er bezorgdheid over de lange termijn gezondheidseffecten. Onderzoek heeft uitgewezen dat aluminiumverbindingen bij regelmatig gebruik hiervan, er door de huid in de buurt van de borst aluminium delen kunnen worden geabsorbeerd en het  mogelijk schadelijke gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben. Denk hierbij aan hormoonontregeling, dit leidt tot meer borstkanker, de ziekte van Alzheimer & verminderde nierfunctie. Hoewel een direct verband nog niet is bewezen, is er in de literatuur een indirect verband aangetoond dat voor ons voldoende is om geen aluminium in onze deodorant te gebruiken.


Nourished Daily, Nourished, natural deodorant, natuurlijk, aluminium free deodorant, without aluminium, zonder aluminium, aluminiumvrij deo, natuurlijke deo


Hoe stap je makkelijk over

Net als alles wat we elke dag doen, went ook ons lichaam aan de ingrediënten die we via onze dagelijkse verzorgingsproducten op het lichaam aanbrengen. Om vervelende maar meestal onschadelijke neveneffecten te vermijden, raden we je aan dit advies op te volgen:
Verminder langzaam het gebruik van je conventionele deo door je nieuwe aluminium vrije deodorant om op de andere dag te introduceren. In het begin zal je misschien merken dat je meer zweet & stinkt, eventuele verkleuring van de huid ervaart of dat je jeukende bultjes onder je armen krijgt. Dit is allemaal een teken dat je lichaam het gebied begint te ontgiften na jarenlang verstopt te zijn geweest met aluminium en zal aanzienlijk verminderen door het langzaam introduceren van je nieuwe deo. Naarmate de verschijnselen van de 'detox' verminderen, kun je je aluminiumvrije, natuurlijke deodorant elke dag gebruiken.


Kiezen voor een natuurlijke deo voor jouw huidtype?


De meeste natuurlijke deodoranten gebruiken natriumbicarbonaat als hun actieve ingrediënt. Natriumbicarbonaat neutraliseert bacteriën die geurtjes veroorzaken, zonder aluminium te gebruiken. Sommige huidtypes die wat gevoeliger zijn, kunnen dit ingrediënt niet verdragen en kunnen symptomen ervaren zoals branderigheid, jeuk, roodheid en bultjes. Als dit bij jou het geval is, dan raden we je aan een natuurlijke sensitive skin deodorant zonder natriumbicarbonaat voor de gevoelige huid te gebruiken. Deze gebruiken meestal het actieve ingrediënt zinkoxide, dat ook effectief is in het bestrijden van bacteriën die geurtjes veroorzaken.


 Welke aluminiumvrije natuurlijke deodorant werkt echt?


Er is een overvloed aan hoogwaardige, aluminiumvrije en natuurlijke deodorant op de markt waaruit je kunt kiezen. Het komt er echt op aan de juiste samenstelling voor jouw geur te vinden. Wij hebben twee zeer effectieve natuurlijke deodorants gecreëerd in de Nourished Daily lijn:

  • Gevoelige Huid Deodorant - Early Spring

Samengesteld met het actieve ingrediënt zinkoxide om bacteriën die geurtjes veroorzaken te neutraliseren, toegevoegd met Shea Butter, Mango Seed Butter & Jojoba Oil om de gevoelige huid te voeden en te beschermen. Early Spring is een frisse uniseks geur die nieuw groen leven oproept met zachte bloemige noten van jasmijn, ylang-ylang & vanille. Deze Natuurlijke deodorant voor de gevoelige huid is zeer effectief voor lichte tot matige lichaamsgeur en de gevoelige huid.

Nourished Daily, Nourished, natural deodorant, natuurlijk, aluminium free deodorant, without aluminium, zonder aluminium, aluminiumvrij deo, natuurlijke deo

  • Natural Deodorant Stick - Chai Spice

Deze krachtige natuurlijke deodorant stick is geformuleerd met twee belangrijke actieve ingrediënten; Zink Oxide en Natrium Bicarbonaat om de sterke geur veroorzakende bacteriën te bestrijden. Samen met pijlwortel poeder houdt het je droog zonder het natuurlijke zweet- en ontgiftingsproces van je lichaam volledig te blokkeren. Chai Spice is een warme & kruidige geur van vanille, kaneel en kruidnagel met een subtiele zoete ondertoon. Deze geur is geliefd bij zowel mannen als vrouwen en is een langdurige geur die je de hele dag heerlijk laat ruiken. Deze Natural Deodorant Stick is zeer effectief tegen alle lichaamsgeuren, vooral die van gemiddelde tot sterke aard.

Natuurlijke Deodorant | Aluminium vrije Deodorant | Nourished Daily | Nourished

Bekijk de diverse aluminumvrije natuurlijke deodorant collectie van Nourished