Nourished Journal

Avondroutine voor donkere dagen

Oct 14, 2022

Urban Goddess | Yoga | Nourished

Avondroutine voor donkere dagen

We zitten midden in de herfst en de dagen worden nog steeds korter. Grote kans dus, dat je meer thuis bent en dat jij ook voelt dat jouw avonden langer zijn. Hoewel we natuurlijk allemaal genieten van een terrasje in de zon na een werkdag, zijn er in de winter ook heerlijke manieren om je avond door te komen. Maar je kunt deze (toch wel een beetje depri) dagen vóór jou laten werken. Het is namelijk de perfecte tijd om naar binnen te keren en tijd te spenderen aan de belangrijkste persoon in je leven: jijzelf.

Get comfy

Een belangrijke stap voor een healing avond: loungewear! Spijkerbroek uit, jasje terug aan de hanger en loungewear mode on. Kies voor kleding van natuurlijke oorsprong om lief te zijn voor je huid én de wereld. De yoga- en loungewear van Urban Goddess is hier perfect voor: de stoffen zijn natuurlijk (van biologisch katoen en bamboe) en daarom veilig voor de huid. De extra lange leggings en broeken houden je warm vanaf je buik tot aan je voeten en zijn ongeëvenaard zacht. Onze favorieten: de Pranafied Flared broek, een van de vele kleuren van de Dakini
of één van de leggings. Ook als je geen yoga doet!

Ayurvedic Food | Urban Goddess | Nourished

Nourishing food habits

Is het al donker als je thuis komt? Grote kans dat je energielevels dan al lager liggen dan je zou willen. Het is dan fijn als je het voor jezelf gemakkelijk maakt om alsnog een gezonde maaltijd te eten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je in het weekend al boodschappen gedaan hebt, en dat je weet wat je gaat koken. Kies hierbij voor lokale groenten die in het seizoen zijn: volgens de Ayurvedische leer is dit beter voor de spijsvertering én het verkleint je ecologische voetafdruk. Zo voel je je ongetwijfeld versterkt, zowel in je lichaam als in je karma ;)

Get in your skin

Het doorkomen van donkere dagen is gemakkelijker als je lekker in je vel zit. In jouw avond routine kun je dit heel letterlijk nemen: VOEL jezelf! Neem een fijne douche en wees mindful over je handelingen. Voel de huid van jouw lichaam, vergeet je haast. Grote kans dat je uiteindelijk ook nog sneller klaar bent, want een druk en afgeleid hoofd zorgt er vaak voor dat je taken uiteindelijk minder effectief uitvoert. En dan bespaar je dus nog water ook ;)

De blootstelling aan de kou afgewisseld met de droge lucht van de verwarming eist flinke inspanning van je huid. Na de seizoenswisselingen is jouw huid daarom waarschijnlijk een stuk droger dan in de zomer. Voor jouw routine kies je daarom in het najaar het beste voor natuurlijke, rijke producten. Daarvoor zit je bij Nourished goed! Kies bijvoorbeeld zeep en scrubs voor de droge huid, zoals het Dry Skin Face & Body Pack van Nourished Daily. Na je douche smeer je jezelf mindful in met een volle body butter zoals de Barrier Restore Butter. Je gezicht kun je extra verwennen met een gezichtsmasker zoals het Superdose Luminosity Masker, dat speciaal geschikt is voor hydratatie. Love your body!

Urban Goddess | Yoga | Nourished

Yoga before bed

Nog niet genoeg genoten na deze tips? Geef dan nog een laatste cadeautje aan jezelf in de vorm van een rustige, korte yoga practice. Had je je Urban Goddess yoga kleding nog niet aan? Dan is nu het moment.


Begin in kleermakerszit of lotushouding en adem een paar minuten rustig door, terwijl je opmerkt hoe je op je mat bent komen zitten. Verdiep je ademhaling richting je buik. Voor een lichte, opwarmende stretch reik je je armen driemaal wijd van beneden naar boven je hoofd, en weer via het midden naar beneden. Warm je rug verder op door een paar cat-cow houdingen.

Vervolgens kun je de practice indelen zoals jij zelf wilt. Je zult voor je avond yoga vooral genieten van rustgevende vooroverbuigingen. Andere favorieten zijn de Pigeon of Sleeping Swan Pose, een Happy Baby, een lekkere twist voor je rug en core en natuurlijk sla je Savasana niet over.

Do it for you

De volgorde van jouw routine is niet belangrijk. Eet jij liever wat later? Dan kun je ook vóór het eten je yoga- en selfcare sessie doen. Het belangrijkste in het vormen van een fijne winter routine, is dat ie voor jou zo min mogelijk moeite kost. En dat doe je door puur voor de elementen te kiezen die voor jou werken, en ze op zo’n manier in te delen dat jij er blij van wordt. You bet dat je de ochtend erna heerlijk uitgerust wakker wordt, en dat terrasje in de zon helemaal niet gemist hebt!

Ontdek meer van de Wellness Nourished blogs