Nourished Journal

Een simpele yogi trick voor een stralende huid

Oct 14, 2022

100% Pure, natural makeup, natural make-up, natuurlijke makeup, natuurlijke, vegan, vegan make-up, vegan makeup, vegan cosmetica

Een simpele yogi trick voor een stralende huid

Een stralende, stevige rosy huid, wie wil dat nu niet? Natuurlijk zijn de producten die je op je huid gebruikt van groot belang voor je beauty routine. En zoals we allemaal weten is natural the way to go. Maar wist je dat je naast huidverzorging ook nog een aantal andere dingen kunt doen om een mooie skin glow all over te krijgen? Er zijn wat yogi tricks die niet alleen allerlei fantastische gezondheidsvoordelen hebben, maar ook nog eens heel veel beauty potentieel hebben! We’ll tell you more.

Meditate, meditate, meditate

Je mind en je huid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een compleet nieuwe wetenschap die psychodermatologie heet, onderzoekt die connectie. Er is namelijk een diepe verbinding tussen de huid, het neuro-endocriene systeem en het immuunsysteem. Voordat we te sciency worden, is hier een simpele samenvatting. Je gedachten en emoties veroorzaken chemische reacties in je brein maar ook in andere systemen in het lichaam. Dus wil je balans in je systeem, je hormonen etc. en dus uiteindelijk je huid? Dan moet je zorgen voor balans in je hoofd en je emoties.
En eigenlijk is dat helemaal geen nieuws, want er is al veel wetenschappelijk onderzoek geweest naar de benefits van meditatie. En één ding is heel erg zeker, meditatie helpt bij stress, angst en zorgen – vaak een onderliggende reden van veel gezondheids- en huidproblemen. Door stress aan te pakken triggered meditatie de zelfhelende capaciteit van het lichaam. Bovendien vertraagt meditatie het verouderingsproces. Op energetisch niveau verhoogt meditatie de prana ofwel levensenergie in je lichaam. En ook dat heeft zijn impact op je natural glow.

Meditation Urban Goddess Nourished Yoga

A simple meditation technique

Meditatietechnieken ten overvloede, er is heel veel om te kiezen. Je kunt kiezen voor een app of YouTube met mooie geleide meditaties. Zeker als je nog nooit hebt gemediteerd is dit een hele handige manier om er een beetje in te komen. 15 of 20 minuten is de minimale optimale tijd voor een goed effect op je lichaam, mind en emoties.


Hier een hele fijne chakra meditatie:

  1. Voordat je gaat beginnen kies je voor comfortabele (yoga)kleding zoals bijvoorbeeld de hippe flared yogabroek Pranafied en Good Karma yoga top van Urban Goddess. Dit is echt heel belangrijk zodat je bloeddoorstroming niet afgekneld wordt en je vrij en diep kunt ademen.

  2. Kies een lichte meditatie muziek van 15-20 min of gebruik een meditatie timer.

  3. Ga zitten in een comfortabele houding, maar met een rechte rug. Dit mag natuurlijk op de grond met een meditatiekussen, maar mag ook op een stoel met je billen echt tegen de basis van de rugleuning aan.

  4. Sluit je ogen zachtjes en probeer je ademhaling van begin tot eind te voelen. Je verandert nog niets. Het gaat even puur om alle aandacht op de ademhaling, op de sensaties die verbonden zijn met die ademhaling.

  5. Zodra je dit goed voelt en je bent goed gesetteld in je houding, probeer dan om je lichaam echt stil te houden en niet meer te bewegen.

  6. Vertraag nu langzaam je ademhaling. Dus een klein beetje dieper en een klein beetje langzamer.

  7. Focus je nu op top van je hoofd, je kruin chakra. Wees er eerst gewoon aanwezig, voel het, en dan met je intentie en aandacht visualiseer of voel je hoe je ademt door je kruin chakra. Diep en langzaam. Met elke inademing komt er prana (levensenergie) binnen, met elke uitademing laat je spanning, stress en zwaarte los. Je mag dit ook visualiseren als licht voor prana, en grijze rook voor de spanning. Na 2/3 minuten ga je verder naar je de plek tussen je wenkbrauwen (3e oog chakra), je keel chakra, je hartchakra, je navel chakra, je onderbuik (sacraal chakra) en de plek helemaal onderaan je ruggengraat (wortel chakra).

  8. Probeer je lichaam en gezicht zo ontspannen mogelijk te houden.

Als het goed is, kun je het effect van de meditatie echt gelijk zien. Maak een before en after foto van jezelf, and see for yourself. Het effect wordt natuurlijk versterkt als je dit dagelijks of minstens 3 keer per week doet. Aangevuld met een dagelijkse skincare routine afgesteld op jouw huidbehoeftes (misschien hebben jullie hier nog een blog over? Of anders weer producten) onderhoud jij je glow zowel van binnen als van buiten.

Ontdek meer van de Wellness Nourished Blogs