Nourished Journal

De glass skin trend: een K-beauty routine die je niet wil missen!

Sep 07, 2023

Glass skin | skincare | K-beauty | Nourished

Misschien heb je het al op de social media kanalen Instagram en TikTok voorbij zien komen, de zogeheten ‘glass skin’ is al langere tijd een mega trend. Deze huidverzorgings trend komt vanuit Korea en geeft jou een gladde, heldere en 'glowy' huid zonder zichtbare poriën.

Wat betekent een ‘glass skin'?

De term ‘’glass skin’’ komt van de Koreaanse uitdrukking ‘’yuri pibu’’, wat ‘’glazen huid’’ betekent en verwijst naar een huid die zo gezond, stralend en transparant is dat het aan glas doet denken. In Korea is een glazen huid al jaren een schoonheidsideaal. De Koreanen gebruiken altijd meerdere stappen voor hun huidverzorging, waarbij hydraterende producten in lagen worden aangebracht om zo die o zo gewenste glazen huid te krijgen.

Je wilt dus meerdere lichte lagen hydraterende huidverzorgingsproducten gebruiken, zodat je huid er ‘dewy’ en vol uitziet als een babyhuidje :). Om je huid te hydrateren, heb je producten nodig die ingrediënten zoals hyaluronzuur of glycerine bevatten. 

Het gaat bij een glashuid niet om het creëren van een vlekkeloze huid zonder poriën, want dat zou natuurlijk onrealistisch zijn, maar het is bedoeld om je huid zo gezond mogelijk te krijgen. Een gezonde huid kost tijd, waarbij je consistent moet zijn met je huidverzorgingsroutine.

Iedere huid is uniek en daarom ziet de exacte glass skin routine er voor iedereen anders uit. Het is belangrijk om je huidverzorgingsroutine aan te passen aan je huidtype. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op via onze webchat, Instagram of e-mail, we helpen je graag! 

De routine

Om een goed voorbeeld te geven van hoe de glass skin routine eruit kan zien, hebben we een aantal natuurlijke huidverzorgingsproducten geselecteerd die je zeker helpen om een gezonde en stralende huid te krijgen.

  1. Double cleansing

Mocht je nog niet bekend zijn met double cleansing, het is simpelweg een dubbele reiniging van je huid. Hiervoor verwijder je eerst make-up en/of SPF zonbescherming met een olie cleanser en vervolgens reinig je de huid extra met een mousse, gel of lotion cleanser. Eén van onze favoriete olie cleansers is de Goji Face Cleanser van Sans [ceuticals], cleanse the second round with the Bc Refresh Cleanser van Biologi. Wil je meer weten over double cleansing? Lees het artikel: Waarom je je gezicht een double cleanse wil geven.

Biologi | Bc Refresh Cleanser | Cleanser | Natural Skincare | Nourished

  1. Exfoliate

Om een gladde en stralende huidteint te krijgen, is het exfoliëren van de huid een belangrijke stap. Het beste is om 2 tot 3 keer per week de dode huidcellen te verwijderen om celvernieuwing te bevorderen. Een zachte cleanser voor je lichaam en gezicht is de Nourished Daily Face + Body Cleanser. Op zoek naar iets meer experimenteel, bekijk dan de Ipsum Skin Micropolish eens.

  1. Toning

Een hydraterende en verzachtende toner zorgt ervoor dat de pH-waarde van je huid weer in balans wordt gebracht en zorgt daarna voor extra hydratatie! Tip: gebruik een toner op dagen dat je huid droog aanvoelt over je make-up, spray 1 a 2 sprays ter hydratatie gedurende de dag. De Wild Rose Botanical Mist van Wildcrafted Organics of de Super Fruit Toner van Eco Tan zijn perfect hiervoor!


  1. Serum

Wat voor soort serum je het beste kan gebruiken, is afhankelijk van je huidtype. Maar als je echt voor de glashuid gaat, kies dan voor een serum met vitamine C dat hydrateert en verheldert. Op Nourished hebben verschillende vitamin C serums. Ontdek welk serum het beste is voor jouw huid. 

  1. Moisturizer

Om alle hydraterende producten in de huid te sluiten, breng je nog een laagje lichte dagcrème aan. Hydration is key in deze routine! De Daily Moisturizer van Nourished Daily of de Cellular Repair van Sans [ceuticals] zijn hiervoor perfect.

 Sans [ceuticals] | Natural Skincare | Moisturizer | Face + Body Lotion | Nourished

  1. SPF zonbescherming

In elke skincare routine is SPF bescherming niet te missen. Breng iedere ochtend een zonnebrandcrème aan, zodat je huid wordt beschermd tegen UV-schade en pigmentvlekken worden voorkomen. Op Nourished hebben we een complete collectie van SPF producten van lotions tot foundations. Ontdek wat het beste bij jou past.

  1. Gezichtsmaske (optional)

Wil je je huid nog een extra hydratatie boost geven of een self-care momentje inplannen?Gebruik dan 1-2 keer per week een gezichtsmasker. Er zijn verschillende opties, denk aan een sheetmasker, kleimasker of hyaluronzuur masker. 

Kies wat het beste in jouw routine past. Het lijken veel stappen, maar het is zeker de moeite waard als je een mega gehydrateerde, zachte en stralende huid wilt!