Nourished Journal

Creëer je beste haardag ooit met natuurlijke shampoo

May 10, 2022

Shampoo, Natural Shampoo, Natuurlijke Shampoo, Vegan Shampoo, Natural Hair Care, Natuurlijke Haarverzorging, Bondi Wash, Sans [ceuticals], Nourished x Romy Boomsma, Nourished, Nourishedeu
Natuurlijke shampoo, je hebt er vast wel eens over gehoord, maar of het echt werkt? Misschien ben je al jaren trouw aan je Andrélon haarverzorging en ben je wel bekend met natuurlijke shampoo maar schrikt de prijs je nogal af of was je eerste ervaring niet zo best? Wellicht heb je al die tijd onder een steen geleefd en heb je er nog nooit van gehoord? Wat je reden ook is, in dit artikel nemen wij je mee in de voordelen van een natuurlijke shampoo, waarom het belangrijk is voor je gezondheid en ons milieu, maar vooral waarom het de beste keuze is voor je haar en welke shampoo je het beste kunt gebruiken.

Wanneer spreken we van een natuurlijke shampoo?

Een natuurlijke shampoo bestaat uit een mix van ingrediënten met een natuurlijke oorsprong zonder chemische toevoeging, het bevat dus geen parabenen, siliconen of sulfaten die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. De kans op een droge hoofdhuid, huidirritatie of allergische reactie is hierdoor kleiner. In plaats daarvan zorgen de natuurlijke ingrediënten voor een milde, maar effectieve reiniging van je haar en hoofdhuid.

Sommige ingrediënten op de achterkant van je tube klinken misschien hocus pocus, maar vaak is die naam een wetenschappelijke term die is afgeleid van de moleculaire formule die wordt gebruikt om dit ingrediënt te kunnen verwerken in een shampoo. Het wil dus niet meteen zeggen dat het niet natuurlijk is ook al komt de naam je niet direct bekend voor. Via de website van de onafhankelijke databank EWG Skin Deep kun je eenvoudig en snel checken of het om een schadelijk ingrediënt gaat of niet.

Is een natuurlijke shampoo echt beter voor het milieu?

Het antwoord is ja, in de meeste gevallen is een natuurlijke shampoo beter voor het milieu. Bij de formulering van deze natuurlijke shampoos wordt vaak rekening gehouden met duurzame grondstoffen, om het milieu zo min mogelijk te belasten. Om je haar grondig schoon te wassen zonder de natuurlijke vetten en oliën van je haar te strippen heb je een oppervlakteactieve stof nodig. Bij conventionele shampoos wordt deze stof, die zorgt voor een schuimende werking synthetisch geproduceerd en is vaak afkomstig van niet-duurzame bronnen, denk daarbij aan palmolie en aardolie. Ga dus liever voor een natuurlijke shampoo op basis van SCS (Sodium Coco Sulfate) afkomstig uit de hernieuwbare bron van natuurlijke vetzuren van Kokosolie, zoals in de Cleanse + Refresh Shampoo van de Nourished x Romy samenwerking.


Ook worden er vaak microplastics toegevoegd aan een shampoo of conditioner om hem beter uitwasbaar te maken. Als je je beseft dat deze microplastics vanuit je doucheputje in onze waterwegen zo in de zee belanden dan kun je je vast voorstellen wat voor nadelige gevolgen dit heeft voor onze oceanen en de organismen die hier leven. Ook hier is een handige tool voor ontworpen. Met behulp van de MLPF (My little plastic footprint) kun je de ingrediëntenlijst van je shampoo eenvoudig scannen, de app leest alle ingrediënten en vertelt je precies of er microplastics in zitten ja of nee.  


Waarom het de beste keuze is voor je haar en onze top 3 beste natuurlijke shampoos voor gezonde en prachtige lokken.

Er zijn tal van voordelen aan het overstappen op natuurlijke haarverzorging, hierboven hebben we er al een aantal benoemd, zo helpt het de kans op irritatie voorkomen, heeft het geen nadelige gevolgen voor het milieu en verminderd het blootstelling aan potentiële schadelijke chemicaliën in je lichaam. Maar één van de grootste voordelen is toch wel dat een natuurlijke shampoo in staat is om je haar weer terug te brengen in zijn natuurlijke glorie. In plaats van het creëren van build up en laagjes om je haar mooier, glanzender en gezonder te doen ogen zorgt een natuurlijke shampoo ervoor dat je haar daadwerkelijk gezonder en stralender wordt. De intens voedende en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten voeden je haarvezels van binnenuit en dat zorgt voor mooi en sterk haar van binnen EN van buiten.


We hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet:

Shampoo, Nourished x Romy Cleanse + Refresh Shampoo, Natural Shampoo, Natuurlijke Shampoo,

   

Nourished x Romy Cleanse + Refresh Shampoo: deze heerlijk ruikende en lichtgewicht shampoo formule is gemaakt met ster ingrediënten: Aloë, Vitamine E, Komkommer, en Haver en zorgen voor schoon, zacht en volumineus haar en een kalme hoofdhuid. Rhassoul Klei helpt om overtollig vuil en olie te verwijderen voor een effectieve schoonmaak van alle haartypes en daarnaast is hij ook Curly Girl Proof. De tube is gemaakt van Post Industrial Recycled Plastic (PIR) van eigen bodem, om zo de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Shampoo, Natural Shampoo, Natuurlijke Shampoo, Vegan Shampoo, Natural Hair Care, Natuurlijke Haarverzorging

 

Sans [ceuticals] Shampoos: deze natuurlijke Shampoos van Australische bodem komen voor in 3 verschillende varianten: 

+ De Balancing Hair Wash, speciaal ontwikkelt om de hoofdhuidbarrière te herstellen en irritatie te kalmeren. 

+ De Nourishing Hair Wash versterkt en herstelt droog, broos en breekbaar haar en schade die is veroorzaakt door warmte styling of chemische processen. 

+ De Volumising Hair Wash zit vol met krachtige anti-oxidanten, geeft volume aan fijn en futloos haar en stimuleert gezonde haargroei.    

Shampoo, Natural Shampoo, Natuurlijke Shampoo, Vegan Shampoo, Natural Hair Care, Natuurlijke Haarverzorging

  

Bondi Wash Shampoos: gebruikmakend van de kracht en de geur van unieke Australische botanicals met een luxueuze mix van een variatie aan essentiële oliën zijn deze shampoos 100% natuurlijk en bieden een absoluut verwenmoment voor je haar.  

+ De Cleansing Shampoo maakt gebruik van inheemse planten extracten zoals: Lilly Pilly, Banksia, Rosella, Sydney Peppermint & Rosemary en is daarbij de perfecte shampoo voor iedereen met normaal tot vet haar.

+ De Nourishing Shampoo verrijkt met Australische inheemse plantenextracten zoals Kangaroo Paw, Banksia, Wattleseed, Fragonia & Sandalwood, is een rijke shampoo die je haar voedt en hydrateert en is het beste voor iedereen met droog tot normaal haar.

      

Maak de switch en creëer je beste haardag ooit!

Shop je nieuwe favoriete natuurlijke shampoo bij Nourished!