Nourished Journal

Ben jij een Lippenbalsem-addict?

Dec 04, 2017

nourished, nourishednederland, ereperez, sansceuticals, cedarandstone, simpleasthat, soapwalla, hurraw, bondiwash, soleoorganics, natuurlijk, duurzaam

We gebruiken vaak heel verschillende huidverzorgingsproducten tijdens de verschillende seizoenen van het jaar. Tijdens de zonnige maanden is zonnecrème een absolute dagelijkse must, en velen van ons hebben ook lippenbalsem klaar in een poging droge, gebarsten lippen, veroorzaakt door het gure weer, te voorkomen. Maar is dat wel verstandig? Kun je echt verslaafd raken aan die romige lippenbalsem van je?


Lippenbalsem is zeker een product om eens kritisch naar te kijken. Onder andere omdat je het meerdere malen per dag aanbrengt en de huid van je lippen dunner is dan de huid op de rest van je lichaam. Sommige stoffen in lippenbalsem irriteren de huid van de lippen en rondom de mond. Hierdoor kom je natuurlijk nooit van droge, gebarsten lippen af! Vaak denken we dat deze droogte komt door het weer, maar bevordert juist de lippen crème je gebarsten lippen.

Hoe kun je dit voorkomen?

Zoek naar een lippenbalsem met niet te veel ingrediënten en ga voor een balsem op basis van plantaardige oliën zoals amandel-, jojobaolie of sheabutter. Met een wax van planten zoals candelilla wax en een vettige stof zoals theobroma cacao seed butter, welke je huid beschermt en kalmeert. Cocos nucifera ofwel kokosolie is ook een top ingrediënt omdat dit goed in je lippen trekt en geen laagje vet over je lippen legt. Heel veel meer dan olie, wax en een vettige stof hoeft er niet in je balsem te zitten.

Probeer hoe dan ook niet vaker dan 3-4 keer per dag je lippen in te smeren. Je wilt ook dat je lichaam zijn werk kan doen. De cellen en dus de huid op je lippen vernieuwt zichzelf en daardoor heb je soms schilfertjes op je lippen, hoe vervelend dat soms ook is.

Welke ingrediënten moet je vermijden??

Ga je een lippenbalsem aanschaffen vermijd in ieder geval ingrediënten zoals:

geurstoffen, parfums en aroma’s. Pepermuntolie, kamfer en menthol. Kleurstoffen, methyl-, propyl-, butyl- en ethylparabenen, quarternium-15 en alcohol.

Een veelvoorkomend, bekend ingrediënt in lippenbalsem is petrolatum of petroleum, ook wel bekend van Vaseline. Petrolatum komt uit de petrochemische industrie en is een goedkoop en daardoor veel gebruikt ingrediënt in de beautyindustrie. Petrolatum verzacht tijdelijk je lippen maar vormt een laagje vet op je lippen en verstoort daardoor het vochtregulerend vermogen van de huid en droogt op de lange termijn je lippen juist uit.

Koop dus niet zomaar iedere lippenbalsem die bij de kassa van je commerciële drogist ligt. Bekijk altijd even de ingrediëntenlijst en als deze heel ingewikkeld zijn laat de balsem lekker liggen.

Lippenbalsem die veilig voor gebruik is:

Hurraw! Lippenbalsem. Met 100% pure, rauwe, biologische ingrediënten. De sticks worden koudgeperst, zijn vegan en verkrijgbaar in verschillende varianten zoals: mandarijn & kamille SPF 15 en in de smaken kokos, chocolade, grapefruit of kers.

Ben je op zoek naar een luxe lippenbalsem/ lipstick? De Wild Pansy Tinted Lipbar van Ere Perez is je nieuwe beste vriend. De combinatie van Wilde Viooltjes extract, Shea Butter, Argan olie en Squalane maken deze Lipbar de ultieme veganistische traktatie voor je lippen een combinatie van balsem en lippenstift. Dit product beschermt en voedt de lippen met een subtiel vleugje kleur.

Als je lippen echt toe zijn aan wat revitalisatie, dan kun je niet om het Biologi BL - Nourish Lip Serum heen. Gemaakt van 100% actieve Red Blood Finger Lime, een inheemse Australische woestijnvrucht, zit dit lippenserum boordevol fytonutriënten die werken om roodheid te verminderen, ontstekingen te kalmeren en je de zachtste en gezondste lippen te geven die je ooit hebt gehad. s Ochtends en 's avonds aanbrengen, zoals een serum voor het gezicht.

Ontdek het uitgebreide assortiment natuurlijke lippenbalsem in de Nourished collectie.