Nourished Journal

Wat kun je doen tegen een droge hoofdhuid en een jeukende hoofdhuid?

Aug 22, 2023

Dry scalp, droge hoofdhuid.

Het hebben van een droge hoofdhuid of een jeukende hoofdhuid kan een nachtmerrie zijn, dat begrijpen wij maar al te goed. Ben je op zoek naar een oplossing voor een droge, jeukende of schilferige hoofdhuid dan kunnen wij jou daarbij helpen. In dit artikel zullen we een aantal oplossingen omschrijven voor een droge hoofdhuid. Dag jeuk en schilfertjes! 

Hoe weet je of je een droge hoofdhuid hebt?

Een makkelijk te herkennen symptoom is dat de hoofdhuid een beetje gaat schilferen. Dit is een duidelijk symptoom, maar het je kunt het ook voelen. Je huid trekt, voelt strak aan en dit is nog erger net na het douchen en wassen van je haren. Soms kun je ook zien dat de hoofdhuid rood is. Een droge huid is niet hetzelfde als roos. Een droge hoofdhuid resulteert in kleine witte schilfertjes en bij roos zijn ze groter, vetter en vaak wat geler van kleur.

Hoe kan een droge hoofdhuid ontstaan? 

Zoals met heel veel huidaandoeningen kan het zijn dat het erfelijk is en het in de familie zit. Daarnaast kunnen temperatuurwisselingen invloed hebben op een droge hoofdhuid, andere factoren zijn hormonen, stress en voeding. Het gebruik van te warm water is een veelvoorkomende reden van een droge hoofdhuid. Last but not least is het gebruik van de juiste shampoo voor jou. 

Hoe kun je een droge hoofdhuid voorkomen?

Dat begint onder de douche als je het ons vraagt. Zorg ervoor dat je niet te warm doucht, beter voor je haar, je hoofdhuid en de rest van je lichaam. Gebruik een natuurlijke shampoo zonder parfum. Parfum kan irriterend werken en synthetische ingrediënten kunnen een uitdrogend effect hebben. Bekijk al onze natuurlijke shampoo's eens. 

Was je haar niet te vaak! Probeer je haar max 2x per week te wassen zodat je je hoofdhuid niet te vaak ontdoet van het vettige laagje wat daar hoort te zitten. Een natuurlijke shampoo is veel zachter dan een conventionele shampoo dus de overstap is de eerste stap :) 

Voor je algehele gezondheid is het waardevol als je gezond eet en genoeg drinkt. Daar zal niet alleen je droge hoofdhuid blij van worden, maar je hele huid en de rest van je lichaam. 

Kies de juiste producten voor jou: 

+ start met een natuurlijke shampoo zoals de Balancing Hair Wash van Sans [ceuticals] of de Nourished Cleanse + Refresh Hair wash. Beide geschikt voor een droge & gevoelige hoofdhuid. 

+ verzorg je punten/ de mid-lenghts van je haar met een natuurlijke conditioner. Match je shampoo met de Balancing Hair Hydratant van Sans [ceuticals] of de Nourished Restore + Repair Conditioner

+ verzorg en behandel je droge hoofdhuid met een olie! Wij raden de Luxurious Hair + Scalp Treatment Olie van Nourished aan of gebruik de Activator 7 Oil van Sans [ceuticals]. Met de Nourished Haarolie kun je de olie gemakkelijk over de hoofdhuid druppelen met het pipetje. Verdeel met je vingers en laat een nachtje inwerken. Was de volgende ochtend je haar, herhaal dit iedere keer voordat je je haar gaat wassen. 

Mocht je last blijven houden van een droge hoofdhuid is het verstanding om dat verder te onderzoeken. Het kan zijn dat je last hebt van eczeem of allergisch bent voor een bepaald ingredient. 

Mocht je vragen hebben of ergens over twijfelen mag je ons altijd een DM sturen op instagram of stuur ons een berichtje van de webchat.