Nourished Journal

Onze top 3 geheimen tegen huidveroudering

Mar 04, 2020

Nourished, Nourished Nederland, Ere Perez, Sans [ceuticals], {SIMPLE as that}, sans ceuticals, simple as that, eco tan, face tan water, Activato 7 Oil, soapwalla, bondi wash, kester black, jack n jill, pure papaya, papaya, Biologi, Inika, Jonny

Laten we eerlijk zijn... Niemand van ons is super enthousiast over ouder worden. Maar als collectief zijn we waarschijnlijk het minst enthousiast over huidveroudering. Denk aan rimpels, droogheid, pigmentvlekken, gesprongen bloedvaatjes, bruine vlekjes, doorzakken en hangen, geen van deze dingen is iets om enthousiast van te worden! Hoewel er niet zoiets is als een zilveren kogen die je kunt vermijden tegen (huid)veroudering zijn er wel degelijk dingen die je kunt doen om huidveroudering te vertragen en in sommige gevallen zelfs om te keren.  


Wat zorgt ervoor dat onze huid verouderd? 

 

Huidveroudering wordt veroorzaakt door een combinatie van functionele vertraging die van nature optreedt naarmate we ouder worden en door het milieu veroorzaakte cellulaire verandering. En hoewel we de klok niet terug kunnen draaien, kunnen we omgevingsfactoren aanpassen en onze huid goed verzorgen.


Externe omgevingsfactoren die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken, zijn onder meer: blootstelling aan de zon, vervuiling, leefstijlfactoren zoals roken, alcoholgebruik en voeding. De belangrijkste extrinsieke factor van huidveroudering is UV-straling. Dit is vaak duidelijk te zien aan de hand van de huidconditie van de bovenkant van je handen en gezicht omdat deze het meest aan de zon worden blootgesteld. 

Roken stopt de productie van elastine en collageen, wat resulteert in een ouder uitziende huid en een dof gelaat. Ook de huid van mensen die in sterk vervuilde steden wonen vertoont aanzienlijk hogere oxidatieve stress en lagere hydratatieniveaus in vergelijking met mensen die in minder vervuilde gebieden wonen. Mede hierdoor is er een grote vraag naar producten om onze huid te verjongen, rimpels te verminderen, huidtextuur te herstellen en pigmentvlekken te verminderen. We willen allemaal een zachte en stralende huid, zonder vlekken. 


Onze top 3 geheimen tegen huidveroudering: 


Uitgebreide dermatologische studies hebben aangetoond dat er drie belangrijke dingen zijn die we kunnen doen om huidveroudering te vertragen:

 

1. Bescherm jezelf tegen UV-straling 


Verminder fotoveroudering ofwel veroudering door licht door dagelijks zonnebrandcrème op te smeren. Blootstelling aan de zon zou volgens de wetenschap tot 80% van de huidveroudering veroorzaken. Dus een van de BESTE dingen die we kunnen doen om huidveroudering te vertragen, is elke dag zonnebrandcrème dragen. Onze favoriete zon beschermers zijn onder meer: 

+ De Witlof Getinte Dagcrème - SPF 30, kun je over je dagelijkse dagverzorging of serum aanbrengen of gebruiken ter vervangen van je dagverzorging dankzij de rijke blend van verzorgende ingrediënten in de zonnebrand. De zonnebrand is ook geschikt om onder make-up te dragen. Als je je huid wil beschermen tegen de zon maar een hekel hebt aan een wat vetter gevoel van je huid dan hebben wij de perfecte beauty hack voor je. Breng de 100% Pure Bamboo Blur Poeder - Translucent aan over je zonnebrand met de Kabuki brush. Dit zorgt ervoor dat overtollig vet geabsorbeerd wordt en zorgt voor een matte finish. Deze beauty hack is ook perfect voor iedereen met lange wimpers die last heeft van mascara vlekken onder en boven hun ogen. Geen Panda-ogen meer voor jou! 

+ Inika Loose Mineral Foundation SPF25 is de perfecte multifunctionele foundation en zonnebrand in één. Verkrijgbaar in acht verschillende tinten, dus een match voor iedereen. Tester verkrijgbaar :) 

 

2. Herstel de beschadigde huid 

 

Bescherm en herstel je beschadigde huid tegen milieuschade met behulp van huidverzorging met actieve ingrediënten. Wat is een actief ingrediënt? Actieve ingrediënten worden gedefinieerd als ingrediënten die in staat zijn de structuur of functie van de huid te veranderen, met als gouden norm vitamine C, vitamine E, vitamine A en Niacinamide.  


Vitamine C: verbetert collageen levels en de turn-over van nieuwe huidcellen, wat het uiterlijk van de huid en de conditie van je huidoppervlak verbetert, waardoor vitamine C ideaal is voor mensen met roodheid, een ongelijkmatige teint en pigmentvlekken. 

Vitamine E: neutraliseert cel-oxidatie en degradatie door blootstelling van de huid aan UV-straling en vervuiling. Vitamine E helpt ook bij de opname van vitamine A in de huid. 

Vitamine A: werkt om de collageenproductie en de productie van nieuwe 'jonge' huidcellen te verbeteren, waardoor dit een super fijne optie is voor mensen met een overgevoelige en eczeem gevoelige huidaandoeningen, waaronder psoriasis, rosacea en dermatitis. 

Van Niacinamide: is bewezen dat het het DNA van beschadigde cellen door UV-straling herstelt, terwijl het roodheid in de huid kalmeert, verbetert huidtint, vermindert ontstekingen in de huid en stimuleert collageen- en elastineproductie. Als je eenmaal begrijpt wat elk van deze actieve ingrediënten doet, zult je ook het voordeel zien van het combineren van verschillende actieve ingrediënten om een interactieve, huidverzorgingsroutine te creëren met producten die elkaars werking versterken! 

 

Een aantal van onze favoriete 'actieve' huidverzorgingsproducten zijn: 


+ Biologi Serums: Bf Restore Face & Body Serum, Bd Luminosity Face Serum, Bk Vitamin C Face & Eye Serum en Bqk Radiance Face Serum. Deze planten serums zijn 's werelds ENIGE bron van stabiel, natuurlijk vitamine C in huidverzorging dankzij de speciaal ontworpen en gepatenteerde technologie van Biologi. Ontwikkeld door oprichter en cosmetica-chemicus Ross McDougald van Biologi.  


Sans [ceuticals] Activator 7 Oil: Een krachtige vitaminerijke multifunctionele lichaams- en gezichtsolie met een toegevoegde doses vitamine A voor je beste huid ooit.


+ Sans [ceuticals] Barrier Restore Butter: Een super voedende, rijk aanvoelende boter met een formule die 5% Niacinamide bevat. Geschikt voor je lichaam en gezicht. 

 

3. Zorg dat je huid zijn werk doet

 

Boost het metabolisme en de cel-vernieuwing van je huid door de mechanismes van je huid te herstellen en zo de textuur en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Dit kun je doen door één van de meest over het hoofd geziene stappen van een geweldige huidverzorgingsroutine in te bouwen: exfoliëren. 

Scrubben ofwel exfoliëren helpt niet alleen om verstoppingen, vervuiling, oude make-up en andere gifstoffen uit/van de buitenste huidlaag te verwijderen, het helpt ook om overbodige dode huidcellen te verwijderen waardoor nieuwe huidcellen worden aangemaakt en dit verbetert het metabolisme en de absorptie van je actieve huidverzorging. Hieronder een aantal fijne aanbevelingen voor een zachte en effectieve scrub-sessie:


+ Ipsum Skin - Enzyme MicroPolish is een held als het gaat om het verwijderen van dode huidcellen, hydrateren en kalmeren van de huid. Omdat deze krachtpatser natuurlijk salicylzuur bevat, heeft het de kracht om de huidtextuur te egaliseren en mee-eters en andere huidoneffenheden te verminderen.


+ Sans [ceuticals] Bio Active Exfoliant geformuleerd met fijn geraspt bamboepoeder, ginseng en shea butter maakt dit een zachte en effectieve scrub die de doorbloeding en stofwisseling van de huid stimuleert, waardoor de huid zacht en gevoed wordt. 


Eco by Sonya Super Acai Exfoliator ontworpen om intensief te exfoliëren terwijl de huid wordt gevoed met de krachtige antioxidanten en verhelderende eigenschappen van heerlijke Acai bessen!En vergeet niet dat een consistente en regelmatige huidverzorgingsroutine, samen met een gezonde levensstijl, zal helpen om de dagelijkse stress van omgevingsfactoren te verminderen welke ons allemaal ouder doen lijken dan de 18-jarige die we onszelf van binnen voelen! ;) 

Ontdek meer effectieve en natuurlijke opties tegen Anti-Ageing in de Nourished collectie. References: 
Verschoore M, Nielson M. The Rationale of Anti-Aging Cosmetic Ingredients. J Drugs Dermatol. 2017;16(6):s94–s97.
Rodan K, Fields K, Majewski G, Falla T. Skincare Bootcamp: The Evolving Role of Skincare. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2016;4(12 Suppl Anatomy and Safety in Cosmetic Medicine: Cosmetic Bootcamp):e1152. Published 2016 Dec 14. doi:10.1097/GOX.0000000000001152