Nourished Journal

How To: Hoe Kun Jij Je Koolstofvoetafdruk Vanuit Huis Verkleinen.

Jul 17, 2017

nourished, nourishednederland, ereperez, sansceuticals, cedarandstone, simpleasthat, soapwalla, hurraw, bondiwash, soleoorganics, natuurlijk, duurzaam

Wij geloven dat zelfs met een kleine inspanningen jij je koolstofvoetafdruk al kunt verminderen. Dit zijn onze beste- en favoriete tips om de planeet vanuit huis een handje te helpen.

-

Je kunt je koolstofvoetafdruk (CO2) al verminderen met een beetje extra aandacht tijdens je dagelijkse activiteiten en routines. Deze tips hebben wij onszelf ook eigen gemaakt en ze zijn gemakkelijk toe te passen in het dagelijks leven.

-

Een koolstofvoetafdruk is de hoeveel kooldioxide die vrijkomt bij activiteit. Dit kan een natuurlijk proces zijn, zoals bijvoorbeeld de uitstoot van planten of dieren. Of wij mensen zijn de oorzaak, bijvoorbeeld door gebruik van fossiele brandstoffen. Koolstofemissie speelt een grote rol in de opwarming van de aarde. 

Hoe kun je jouw CO2-uitstoot verminderen en je koolstofvoetafdruk verkleinen??

-

1. Gebruik je fiets of ga lopen

Als je naar de supermarkt gaat, kun je vaak prima fietsen of lopen. Het is beter voor de natuur en voor je eigen gezondheid. De voordelen van dagelijkse bewegen is goed voor iedereen. Het maakt je fitter, sterker en gelukkiger. Win-Win!

En als je niet wil lopen of fietsen naar je werk, je vrienden of een andere stad... er is altijd nog het openbaar vervoer. Het delen van een trein, bus of tram betekent ook het delen van de CO2-uitstoot.

2. Werk vanuit huis

Als je één dag per week vanuit huis kunt en mag werken, bespaar je een reis naar kantoor en het bespaart je de moeite om jezelf kantoor-klaar te maken ;)

3. Koop fruit en groenten van het seizoen

Als voeding op de natuurlijke manier, buiten in de zon groeit in plaats van in een kas, scheelt dat veel energie die nodig is voor productie. De smaak van je fruit en groenten is ook nog eens beter! Seizoensgebonden groentes en fruit zijn vaak lokaal geteeld. Lokaal geteeld betekent minder transport, betekent minder CO2-uitstoot.

4. Verminder je vleesverbruik

De productie van vlees kost veel water, graan (voeding voor dieren) en het vee zelf stoot veel CO2 uit. Als je ervoor kiest om twee, drie (of meer dagen) geen vlees te eten, help je onze planeet al enorm!

5. Verpakkingen, plastic en LED

Kies je merken verstandig. Probeer merken te kopen die het milieu in gedachten houden wanneer ze hun producten produceren. Gebruik gerecycled verpakkingsmateriaal. Gebruik geen plastic waterflessen, koop één goede fles en neem deze overal mee naartoe in je tas. Neem ook altijd je eigen boodschappentas mee en gooi je afval vanzelfsprekend netjes in de prullenbak. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk gebruik maakt van LED-verlichting en laat de verlichting niet aan als je niet thuis bent. Hetzelfde geldt voor de verwarming in de winter. Draag een extra trui en zet de verwarming uit als je niet thuis bent.

-