Nourished Journal

Hoe Collageen Je Huid Door De Seizoenen Heen Kan Helpen

Apr 21, 2022

 Collagen Supplement, Collageen Supplement, Natural Collagen, Natuurlijk Collageen, Marine Collagen, Marine Collageen, Optima Nutricosmetics, Nourished, Nourishedeu

Collageen heeft vele verbazingwekkende voordelen. Het ondersteunt de vorming van elastine en bevordert de hydratatie van de huid. Het nemen van collagen helpt de huid soepel en gehydrateerd te houden bij wind, hitte en invloeden van buitenaf. Collageen verbetert de dichtheid van de collageenlaag in de huid, waardoor deze zich beter aanpast aan seizoensgebonden veranderingen. 


Seizoensgebonden veranderingen kunnen onze huid van buitenaf en van binnenuit beïnvloeden. Hoewel de veranderingen in het weerpatroon de meest voor de hand liggende invloeden zijn, kunnen de huidproducten die we gebruiken ook seizoensgebonden zijn en zo onze huid bevorderen. Zonnebrandcrème gebruiken in de zomer of zwaardere huidverzorgingsproducten in de winter zijn hier belangrijke voorbeelden van. Levensstijlfactoren zoals voeding, alcoholconsumptie, slaap en stress veranderen ook per seizoen en kunnen ons lichaam intern beïnvloeden en zich uiten in huidveranderingen.

Een studie uit 2021 naar seizoensgebonden veranderingen in de huid, toonde aan dat er grote verschillen waren in vochtniveaus, epidermale dichtheid en pH-waarde van de huid in de zomer en winter.

 

Zomer

Tijdens de zomer, het warmste en vochtigste seizoen van het jaar, produceert de huid meer talg, waardoor de huid vetter kan aanvoelen. Deze overmatige talgproductie, veroorzaakt door de luchtvochtigheid, kan puistjes of uitbraken veroorzaken. Daarnaast kan het gebruik van een natuurlijke zonnebrandcrème om Uv-schade te voorkomen en airconditioning in je huis of slaapkamer, ervoor zorgen dat je huid zwaarder aanvoelt. Van collageen is aangetoond dat het de talgproductie ondersteunt zonder dat er overproductie optreedt.

 

Herfst

Wanneer de herfst aanbreekt, kunnen de klimatologische verschillen van dag tot dag sterk verschillen. De luchtvochtigheid daalt en de lucht wordt droger, maar ook dit kan (zeker in Nederland) heen en weer schuiven voordat het winter wordt. Je huidbarrièrefunctie kan hierdoor verstoord raken wat vaak leidt tot een schilferige huid, gebarsten handen of voeten, en een groter risico op ontstekingsgevoelige huidaandoeningen. Het is klinish aangetoond dat collageenpeptiden de textuur van de huid verbeteren.

 

Winter

De winter brengt een koude lucht en een lage luchtvochtigheid met zich mee. We verwarmen onze kamers massaal met centrale verwarmingen en of het nu een airconditioner, gas kachel of open haard is waarmee jij je huis verwarmt, allemaal hebben ze effect op je huid. Omdat we minder buiten leven en minder zon zien daalt ons vitamine D-niveau, we produceren minder talg en de kans op een gedehydrateerde huid vergroot. Voeg daaraan toe het feit dat we geneigd zijn om warmer te douchen of baden in de wintermaanden, waardoor de kans op een droge en trekkerige huid nog groter wordt. Een jeukende droge huid komt vaak voor in de winter, net als gebarsten lippen.

Lente

Dan komt de lente. Beschouw dit seizoen als een spiraal die dramatisch heen en weer springt tussen zomer en winter in plaats van een zachte verschuiving naar de zomerse warmte. Landen op het noordelijk halfrond zullen deze verschuiving nog meer voelen dan zuidelijke landen. De lentewind kan erg uitdrogend zijn en seizoensgebonden allergieën met zich meebrengen, nog een trigger voor onze huid om ontstoken, jeukend en droog te worden. Een dikkere stevige huid met collageen verbetert de veerkracht en het uiterlijk.


Aangezien onze huid wordt beïnvloed door externe factoren en seizoenswisselingen kan het aanvullen met collageen en de voedingsstoffen die het gebruik ervan in het lichaam ondersteunen, de huid er beter uit laten zien, vochtverlies verminderen en beschermen tegen schade. Een studie uit 2010 waarin collageenpeptiden werden gebruikt, noemde het 'een inductie van huidregeneratie'.

 

Collageen Supplementen

Bij het kiezen van een collageen supplement, zijn er een paar belangrijke dingen om naar te kijken:

+ Marine collageen, van duurzame oorsprong.


+ 100% peptiden. Dit zorgt ervoor dat je collageen van hoge kwaliteit is en gemakkelijk wordt opgenomen.


+ Gebruik een collageensupplement dat antioxidanten en voedingsstoffen bevat die de afgifte van collageen ondersteunen, en je huidcellen beschermd tegen beschadiging en veroudering.


+ Zorg ervoor dat je een effectief bewezen gebaseerde dosering gebruikt die gunstig is voor je lichaam. Van 10.000mg zeecollageenpeptiden is aangetoond dat het een veilige en effectieve portie is. 

 

Collageen is een eiwitstructuur die onze cellen sterk maakt en zorgt voor elasticiteit en structurele ondersteuning van bindweefsel, pezen, botten, kraakbeen en huid. Collageen is een bron van voeding die de gezondheid van de huid van binnenuit ondersteunt. Deze schoonheidselixer heeft meerdere klinische trials ondergaan en er is aangetoond dat het de conditie van de huid verbetert door de hoeveelheid keramiden in de huidlagen te verhogen. De effecten van het gebruik van 10000mg 100% mariene collageen peptiden per dag zal de huid van binnenuit versterken en ondersteunen, voor een mooie, gladde en stralende complexie, ongeacht het seizoen.

Ben je op zoek naar een natuurlijk Collageen supplement om je huid gezond te houden?

Ontdek de natuurlijke supplement collectie bij Nourished. 


References:
https://www.hindawi.com/journals/omcl/2016/4389410...
https://geladrink.ru/upload/iblock/194/19453f35466...