Nourished Journal

Conscious Gifting

Nov 09, 2023

conscious gifting, sustainable gifts, duurzaam, kerst cadeautje, christmas gift ideas, christmas shopping, kerst

Het is de tijd van het jaar waarin we op zoek gaan naar cadeautjes voor vrienden en familie! Het kopen van 'Eerlijke cadeaus' oftewel 'Conscious Gifts', lijkt steeds belangrijker. Maar wat is dat dan precies? En waarom zouden we er bewust over nadenken?

Zorgen door uit te delen

Conscious gifting ofwel bewust cadeaus geven, betekent dat we ver weg blijven van impulsaankopen, last minute naar de winkel rennen of cadeaus kopen puur om maar iets te geven. Integendeel, het betekent dat we met tijd en aandacht, de mooiste cadeaus voor onze geliefden uitkiezen. Het gaat erom dat we ons verdiepen in de wensen en waarden van de ontvanger en kijken welk cadeau daar het beste bij zou passen. Op deze manier is cadeautjes geven meer een kwestie van bewust vertragen en plezier ervaren in het keuzeproces in plaats van vluchtig door winkels haasten en de cadeau ideeën van ons to-do lijstje afvinken.

Hop on, we helpen je graag

Bewust cadeaus geven, is in de kern een mindfulness oefening en vraagt daarmee om een andere benadering van de feestmaand dan je wellicht gewend bent. Misschien zou je graag meer aandacht besteden aan je aankopen, maar weet je simpelweg niet hoe of waar je moet beginnen? Daarom hebben wij enkele tips voor je op een rijtje gezet die je op weg kunnen helpen in je "conscious gifting journey":

1. Een open deur wellicht, maar begin natuurlijk met het uitkiezen voor wie je cadeaus wilt kopen en maak een verlanglijstje.
2. Stop onnodig giswerk door mensen rechtstreeks te vragen naar hun wensen, behoeften en waarden. Als ze niet echt weten wat ze willen, overweeg dan om een cadeaukaart te kopen van hun favoriete winkel. Verrassing, wij bieden ook cadeaubonnen aan voor verschillende budgetten ;)
3. Dit brengt mij bij het volgende punt. Bedenk hoeveel geld je wilt uitgeven en kies een deadline voor wanneer je alles gekocht wilt hebben. Heb je een krap budget? Wij bieden een zorgvuldig samengestelde lijst met cadeau tips aan voor bedragen onder de 20 of 50 euro.
4. Als je goodies eenmaal binnen zijn, kun je voor de verandering eens eco-wrapping uitproberen. Dit betekent dat je oude kranten gebruikt, tijdschriften verknipt of je cadeautjes omwikkeld in een mooie stof met print of sjaaltje.
5. Nu komen we aan bij onze laatste tip, die tegelijkertijd ook onze favoriet is: het gaat niet zozeer om wat je geeft, maar om de intentie waarmee je het cadeautje geeft. Daar draait het uiteindelijk daadwerkelijk om! Vergeet dus niet je verhaal te delen nadat je je cadeau gegeven hebt. Mensen voelen zich graag gewaardeerd. 

Neem het serieus

Wat de meesten van ons zich niet realiseren is dat we met onze Euro ook een stem uitbrengen. Bij elke aankoop die we doen, zeggen we JA tegen het product, maar ook tegen de filosofie van het merk, de productiemethoden, arbeidsomstandigheden, ingrediënten, marketing, ALLES!

Dus laten we dit feest-seizoen allemaal JA zeggen tegen bedrijven en merken die prioriteit geven aan duurzame, fairtrade, toxin-free, diervriendelijke en natuurlijke producten. Merken met een verhaal en een missie.

Het is onze missie om een one-stop shop te creëren voor bewuste beauty- en gezondheidsmerken en hun producten. Om transparantie te bevorderen, en om er zeker van te zijn dat je erop kunt vertrouwen dat wij het onderzoek voor jou gedaan hebben, zodat jij dit niet hoeft te doen. Nourished maakt bewust winkelen en cadeautjes geven gemakkelijk voor iedereen.

Raak geïnspireerd

Verdwaal je door ons uitgebreide aanbod aan clean beauty en lifestyleproducten en weet je niet zo goed wat je moet kiezen?
Laat ons je helpen! We hebben een duurzame shopping guide gemaakt met vijf prachtige producten waarvan we weten dat vele klanten er dol op zijn. 
Vind je de gids leuk, maar heb je liever persoonlijk advies? Je bent altijd welkom, dus twijfel niet om ons een mail, chat of Instagram dm te sturen! We helpen je graag je verder met je "conscious gifting journery". Laten we het samen doen!