Nourished Journal

5x selfcare tips voor jouw productiviteit

Feb 14, 2023

5x self-care tips for your productivity

Ben je een harde werker, maar lukt het je niet om productief te zijn? Dit kan liggen aan de verzorging voor jezelf welke ongelofelijk belangrijk is voor je gezondheid, maar ook zeker voor je productiviteit. Hoe dit precies zit leggen we graag aan je uit en geven je 5 selfcare tips om weer productief te worden!

Pauzes

Je merkt het vast dagelijks, je bent altijd maar bezig en vergeet soms aan jezelf te denken en je nodige rust te pakken. Rust wordt niet snel geassocieerd met productiviteit maar deze hebben een hele belangrijke verbinding met elkaar. Loop in je lunchpauze even dat extra rondje of focus voor 5 minuten op je ademhaling. Dit zijn kleine momenten waarop jij even tot jezelf kunt komen en je niet met je werk of opdracht bezig bent. Na dit moment van rust zijn onze hersenen weer klaar om met een frisse blik aan de slag te gaan, Win-Win situatie dus! Op deze manier ben jij veel productiever!

aroma therapy essential oils 100%pure nourished

 

Slapen als prioriteit

Naast het pakken van die belangrijke rustmomentjes gedurende je dag, is slapen nog vele malen belangrijker. Wanneer je niet goed slaapt hebben je hersenen te weinig rust gehad om voldoende op te laden waardoor ze ook niet voor de volle 100% functioneren. Zorg ervoor dat je 7 tot 8 uur slaapt per nacht voor de juiste hoeveelheid rust. Heb je moeite met slapen of het in slaap vallen, dan kun je een rustgevende essentiële olie aanbrengen op je polsen en in je hals. Je zintuigen zullen de geur als seintje doorgeven aan je hersenen waardoor jij rustig wordt en sneller in slaap valt. Vervolgens wordt je compleet uitgerust wakker en kun je fit en opgeladen aan je dag beginnen.
 

Voed je hersenen

Wat je eet is wat je bent zeggen ze vaak! Voeding is erg belangrijk zodat je genoeg brandstof hebt gedurende de dag, maar wat je eet is ook erg belangrijk voor de functie van onze hersenen. Zorg ervoor dat je een goede balans in je voeding hebt en dat je genoeg belangrijke mineralen en vitamines tot je neemt. Hier worden onze hersenen blij van en je productiviteit ook! Brainfood wordt het ook wel genoemd en nee dit is niet alleen groene spinazie, maar ook heerlijke pure chocolade is iets waar onze hersenen gelukkig van worden!

sensitive skin gevoelige huid nourished daily soap bar

 

Huidverzorging is key

Goed voor jezelf zorgen, betekent ook dat je goed voor je huid zorgt. Onze huid is het grootste orgaan en wordt elke dag blootgesteld aan schadelijke vrije radicalen. Gebruik een fijne body lotion en smeer een mooi serum op je gezicht voor een stralende huid. Nourished is de plek waar je moet zijn voor de allerfijnste natuurlijke clean & green huidverzorgings producten! We hebben alles in huis van skincare to make-up en deodorant! Bovendien hebben we ook onze eigen fijne zero-waste soap bars ontwikkeld en deze zijn fantastisch en als extra bonus laten ze je badkamer ook nog heerlijk ruiken! Goed voor je huid zorgen, zorgt ervoor dat jij je lekkerder in je vel voelt zitten waardoor je productiever zult zijn.


Overzicht creëren

Wil je veel werk verzetten en je doelen halen, maar weet je niet waar je moet beginnen en geeft dit je stress? Dit komt vaak doordat er geen overzicht is van je taken en daarom is het zo belangrijk om dit op te schrijven. Het Bambook Do-Book is perfect om hier je dagelijkse of wekelijkse to do lijstje op te noteren. Heb je een taak afgerond, kun je heel gemakkelijk deze van je lijstje verwijderen met de removable pen. Wij vinden dit altijd heerlijk om te doen, lekker je takenlijstje leeg maken zodat je eind van de dag of week een voldaan gevoel hebt! Een extra tip van ons is om je dag afwisselend in te delen zodat je je hersenen continu op een andere manier blijft prikkelen waardoor je je niet blind zult staren op 1 taak.  

Pas deze handige self care tips toe in je dagelijks leven en lift je productiviteit naar een hoger niveau. Wil je meer weten over de duurzame clean & green verzorgingsproducten, neem dan vooral even contact op via de mail, instagram of onze chat! Wij helpen je graag en staan altijd klaar voor persoonlijk advies.