Nourished Journal

Oplossingen Voor Een Winterhuid

Dec 17, 2023

Winter Skin Solutions

De winter staat voor de deur en dus is het tijd om na te denken over hoe we onze huid gaan beschermen tegen de veranderende elementen. Winter is een tijd waarin het nog belangrijker is om je epidermale huidbarrière te beschermen en te voeden.

 

De epidermale barrière, ofwel huidbarrière (de opperhuid), is de buitenste huidlaag en bestaat uit dode huidcellen die bij elkaar gehouden worden door verschillende vetten en cholesterol. Deze dunne huidlaag heeft veel verschillende functies en is niet alleen cruciaal voor de gezondheid van je huid, maar ook voor je algehele welzijn. Deze beschermende barrière houdt ziekteverwekkers tegen, zorgt voor essentiële immuunreacties, voorkomt dat vocht en lipiden ontsnappen en helpt beschermen tegen blootstelling aan UV-straling. Helaas kan deze belangrijke huidlaag gemakkelijk verstoord raken door interne en externe factoren die vaak leiden tot huidaandoeningen en verstoringen van de interne gezondheid. 

Onze huid wordt beïnvloed door het milieu waar wij ons in bevinden. In de winter wordt onze huid blootgesteld aan wisselende elementen zoals koude lucht, dalende temperaturen, de verwarming en een lage luchtvochtigheid. Dit kan de huidbarrière verstoren wat vaak resulteert in een winterhuid. Wanneer dit voorkomt kan de huid er droog, schilferig, rood en geïrriteerd uitzien. Daarnaast kan de huid ook uitgedroogd, “dorstig”, jeukerig en ruw aanvoelen. 

Biologi, Droge Huid, Serum, Plant-based Serum, Dry SKin

Natuurlijke cosmeceutische serums voor een Winterhuid  

De volgende natuurlijke cosmeceutische serums van Biologi zijn uitstekend in het tegengaan van de winterhuid:

 

Bf Restore Face and Body Serum is gemaakt van pure Australian Finger Lime en bevat een hoge dosis Vitamine C. Vitamine C verhoogt de elasticiteit en souplesse van de huid, houdt extra vocht vast en vermindert roodheid en irritatie.

 

+ Bm Regenerate Anti-Ageing Serum benut de kracht van de natuurlijke voedingsstoffen in de Mountain Pepper Berry vanwege zijn kracht als antioxidant en het collageen versterkende vermogen. Daarnaast verzorgd en voedt het je huid en vermindert tekenen van veroudering.

 

+ Bqk Radiance Duo Serums benut de kracht van de natuurlijke voedingsstoffen uit de Kakadu Plum & Quandong die samenwerken met de natuurlijke hydraterende processen van het lichaam om de cellen van binnenuit te voeden. Een opslagplaats van antioxidanten die synergetisch werken om de huid te verhelderen, te herstellen en te helen.

Extra voeding voor de Winterhuid 

Extra verzorging toevoegen aan je Biologi routine is essentieel om je huidbarrière verder te helpen met het voeden en beschermen tegen de elementen. Een laagje van Biologi's Br Organic Rosehip Olie over je serum is een uitstekende manier om de huidbarrière te versterken, dankzij de overvloed aan skin-loving Alfa-Linoleenzuur rijk aan vetzuren en uitstekend in het voeden en beschermen van je huid. Rosehip Olie is rijk aan vitamine A (in zijn natuurlijke vorm) en vitamine E, die beide hard werken om de celsterkte te verbeteren en de huid te genezen.

 

Geef je winterhuid een boost door één of twee keer per week 's avonds 2 à 3 druppels Br Rosehip Olie als enige olie aan te brengen, of breng een laagje Br Rosehip Olie aan over je serum. Voor het beste resultaat raden wij aan dit vloeibare goud dagelijks te gebruiken.

 

Als je ooit een winterhuid hebt gehad, dan weet je maar al te goed dat ook de lippen het slachtoffer worden van de barre winter elementen. Droogheid, schilferen en barsten zijn allemaal symptomen van winterlippen die kunnen worden verholpen met het unieke en krachtige BL Nourish Lip Serum. Boordevol fytonutriënten die roodheid verminderen, ontstekingen kalmeren en intense hydratatie leveren voor de meest zachte en gezondste lippen die je ooit hebt gehad. Gemaakt van 100% actieve Red Blood Finger Lime, een inheemse Australische woestijnvrucht die niet alleen heerlijk is in een gin & tonic, maar ook ongelooflijk voedend en verzorgend is! Eenmalig aanbrengen in de ochtend en avond voor het beste resultaat.

Biologi, Save My Winter Skin, Droge Huid, Dry Skin

 

Meer manieren om een Winterhuid tegen te gaan

+ Houd de verwarming zo laag mogelijk, draag laagjes! 

 

+ Vermijd te vaak douchen en douche met lauwwarm water

 

+ Beperk cafeïne

 

+ Zorg voor een optimale hydratatie met vochtrijke voeding en veel water

 

+ Houd een toner of facial mist bij de hand om de huid gedurende de dag extra te hydrateren