Nourished Journal

Slow Beauty

May 02, 2023

Slow Beauty

Misschien heb je er al over gehoord, ‘Slow Living’ dit is eigenlijk een levensstijl. Hierbij draait het om bewuster te leven en meer te genieten van de kleine dingen in het leven. Wij als Nourished kunnen ons helemaal vinden hierin en daarom gaan wij jou er meer over vertellen.

Ook in de beautywereld is Slow Living steeds meer opkomend. Het gaat er niet alleen om dat je jezelf de tijd geeft om te ontspannen en te genieten, maar ook dat je bewuster omgaat met de producten die je gebruikt. Het draait om het creëren van een ritueel dat je helpt om te ontspannen en jezelf te verwennen. Een belangrijk aspect is het gebruik van duurzame producten. Maar het is ook belangrijk om bewust om te gaan met de hoeveelheid producten die je gebruikt en om manieren te zoeken deze te hergebruiken of recyclen. Wij geven je drie tips hoe jij Slow Beauty kan toepassen in jouw leven.

Waterloze formules

Niemand wil producten die eigenlijk alleen maar uit water bestaan, toch? Het is belangrijk te focussen op echte doeltreffende ingrediënten.

Waterloze beauty producten zijn formules gebaseerd op crème, wax of gel. Deze zijn meer geconcentreerd en gaan dus ook langer mee. Je krijgt dus meer product, in een kleinere verpakking. Ook bespaar je nog op verzend- en verpakkingskosten, water kan namelijk zwaar zijn. Waterloze beauty producten zijn goed voor het milieu omdat een kleiner en efficiënter product de ecologische voetafdruk verlaagt. Water onttrekt vocht uit de huid, vandaar is het ook beter producten te hebben waar water niet het hoofdingrediënt is. Vuil en vet kunnen ook niet oplossen in water. Hiervoor heb je toch een goede cleanser nodig.


Biologi Bf Serum Natural Skincare Nourished

+ Biologi,  Bf - Restore Face & Body Serum
Biologi's unieke extractieproces levert het hoogste concentraat van actieve botanische ingrediënten aan uw huid. Geen toevoegingen, geurstoffen, of zelfs water, alleen plantenextracten zuiver genoeg om te drinken (but why waste it!).

Nourished Daily, Cleanse Bar, skincare, Huidverzorging, Nourished

+ Nourished Daily, Cleanse Bars
Bewaar je natuurlijke Cleanse Bar op een zeepbakje om de toch al lange levensduur te verlengen. Maak je lichaam fris & schoon, bespaar geld & de planeet met deze zero-waste, frisse & voedende lichaamsreinigende zeep.

Zero-waste verpakking 

Bij Slow Beauty horen ook zero-waste verpakkingen. Het gebruik van recyclebare, biologisch afbreekbare en herbruikbare verpakkingen zijn die nieuwe go to. Deze laten de minst mogelijke sporen achter op het milieu. Niet alleen zijn ze beter voor het milieu, maar ze hebben ook voordelen op onze eigen gezondheid en portemonnee.

Door het gebruik van zero-waste producten en verpakkingen verminderen we onze impact op de planeet en helpen we bij het verminderen van de hoeveelheid afval. Hoewel zero-waste beauty producten duurder kunnen zijn in de aanschaf, gaan ze vaak wel langer mee dan conventionele beauty producten. Omdat ze geconcentreerder zijn en minder verpakking nodig hebben. Op de lange termijn kun je hier dus geld op besparen. Ten slotte zijn zero-waste beauty verpakkingen gemaakt van natuurlijke en organische materialen en bevatten ze geen schadelijke chemicaliën. Wat ook beter is voor onze gezondheid.

LastSwab, beauty, zero-waste, Nourished

+ LastSwab, Beauty

Op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief om make-up foutjes te verwijderen? De LastSwab Beauty van Last Object is de must voor uw zero-waste make-up routine.

Sans ceuticals, skincare, natural, natuurlijk, Nourished

+ Sans [ceuticals] Superdose Luminosity Mask
Een luxe gezichtsmasker om de huid gladder en helderder te maken en tegelijkertijd de hydratatie te verbeteren, de vernieuwing van collageen te stimuleren, tekenen van pigmentatie en door de zon beschadigde huid te vervagen, poriën te verkleinen, acne te kalmeren en fijne lijntjes en rimpels te verbeteren. 

 

Multifunctionele producten

De liefde voor multifunctionele beauty producten, hebben we van Nourished al een tijdje. En dit sluit ook helemaal aan bij de levensstijl van ‘Slow Living’.

Is het nu echt nodig om een blush, lippenstift en eyeliner te hebben allemaal in dezelfde kleur? Of om een skincare routine te hebben van 12 stappen? Dat is namelijk het gemiddeld aantal verzorgingsproducten dat een vrouw gebruikt. Wij vinden van niet. Producten gebruiken die meerdere functies tegelijk vervullen, dat is pas handig. Zo consumeer je minder, verlaag je jouw ecologische voetafdruk en bespaar je geld!

Dit zijn onze favorieten multifunctionele producten:


Inika Organic, lipstick, blush, natural, multifunctional, Nourished

+ Inika Organic, Lipstick Crayon

Deze lippenstift heeft een romige textuur en een satijnen finish. Dit prachtige krijtje biedt voeding en langdurige kracht dankzij Certified Organic Coconut Oil, Certified Organic Carnauba Wax en Vitamine E. Dit potlood is zeer gepigmenteerd, je kunt het ook op je wangen gebruiken als blush.

Ere Perez, lipstick, blush, natural, Nourished

+ Ere Perez, Carrot Colour Pots

De Carrot Colour Pot is een natuurlijke multitasking balsem in prachtige kleuren. Deze veganistische balsem geeft onmiddellijk kleur aan wangen, oogleden en lippen. Past perfect in je zak, heeft een praktisch spiegel voor touch ups, zodat je je look altijd en overal kunt bijwerken!

Bij Nourished leven we graag 'Slow' en kiezen we voor Slow Beauty producten. Deze producten en informatie kunnen je daarbij helpen. Als je geïnteresseerd bent of vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op!