Nourished Journal

De voordelen van AHA's

Oct 19, 2023

The benefits of AHAs

De term AHA zie je waarschijnlijk steeds vaker voorbij komen in de skincare wereld. Tegenwoordig bevatten veel producten Alfahydroxyzuur, oftewel AHA’s. Maar wat houdt dit eigenlijk in en wat kan het betekenen voor jouw huid? Na het lezen van deze blog ben je volledig op de hoogte over de wondere wereld van AHA’s en de voordelen die dit ingrediënt biedt!


Wat zijn AHA's?

AHA staat voor Alpha Hydroxy Acid en ze behoren tot dezelfde familie als BHA’s en PHA’s. Deze fruitzuren zorgen voor het verwijderen van de dode huidcellen op het huidoppervlak. Glycolzuur en melkzuur zijn de twee meest voorkomende fruitzuren van AHA’s die je tegenkomt in huidverzorgingsproducten.

De voordelen van AHA's

AHA heeft verschillende pluspunten, waardoor het een waardevolle aanvulling is op jouw huidverzorgingsroutine:

+ Exfolieert de huid
Door het exfoliëren van je huid verwijder je de dode huidcellen, wat de huidtextuur en teint bevordert. Dit resulteert in een stralende huid

+ Jeugdige uitstraling
AHA’s bevatten calcium, een mineraal. Calcium zorgt er in dit geval voor de vorming van nieuwe, mooie huidcellen wat ervoor zorgt dat fijne lijntjes en rimpels worden verminderd

+ Hydratatie boost
AHA zorgt ook voor de hydratatie van de huid. Door vorming van collageen en hyaluronzuur voelt je huid zacht en soepel aan en krijgt het een volle uitstraling.

+ Vermindert acne
Doordat de huidoppervlakte wordt geëxfolieerd, zorgt het ook voor het verminderen van verstopte poriën en eventuele puistjes. Hello glow!

AHA in je skincare routine

Er bestaan verschillende soorten huidverzorgingsproducten die fruitzuren bevatten. Deze variëren van krachtige peelings die je eens per week kunt gebruiken tot serums en toners voor dagelijks gebruik, voor een mildere exfoliatie.

AHA’s zijn geschikt voor ieder huidtype, maar indien je een droge of gevoelige huid hebt raden wij aan om voorzichtig te werk te gaan. Ook is het belangrijk om te weten dat AHA’s het beste in de avond kunnen worden aangebracht, aangezien het gevoelig is voor de zon. Wil je het toch 's ochtends op smeren? Geen probleem! Maar zorg dat je je skincare routine afsluit met een SPF. En onthoud, wanneer je een product met fruitzuren aan je routine toevoegt, is het slim om dit geleidelijk te doen, zodat je huid rustig kan wennen aan deze geweldige ingrediënten.

Superdose Luminosity Masker | Sans ceuticals | Nourished

Producten met AHA

Hier bij Nourished hebben we veel verschillende soorten huidverzorgingsproducten met AHA’s. Benieuwd welk product het beste bij jouw huidtype past? Ontdek alle AHA producten.

Wij hebben alvast onze favorieten voor je op een rij gezet:

+ Ageless AHA Glow Concentrate 

Deze multifunctionele topper van Retreatment Botanics is naast een toner ook een exfoliant en is een Nourished Team favoriet.

+ Superdose Luminosity Masque

Dit masker van Sans [ceuticals] zorgt voor een gehydrateerde en stralende huid en bevat 5% Lactic Acid.

Enzyme MicroPolish | Ipsum Skin | Nourished

+ Enzyme MicroPolish

Als je last hebt van een doffe of onzuivere huid is deze exfoliant poeder van Ipsum Skin je redder in nood. Met deze micropolish kun je een heel mooi ritueel voor jezelf creëren!

+ Caviar Lime AHA Resurfacing Serum

Dit natuurlijke serum van Raww is tergelijkertijd een exfoliant die heel goed werkt als je te maken hebt met donkere vlekjes en pigmentatie. Een mooi serum voor de wat jongere huidjes onder ons.

Nog vragen over AHA’s of het gebruik van de producten? Neem contact met ons op via de webchat, Instagram of e-mail. Wij helpen je graag!