Cocamidopropyl-Betaïne - Wat Je Erover Moet Weten

Category

Nourished Journal

Date

Oct 01, 2017

We krijgen vaak vragen over de stof cocamidopropyl-betaïne en of Nourished producten verkoopt die deze stof bevat. Daarom hebben we besloten om hier een blog over te schrijven. 

Cocamidopropyl-betaïne is een oppervlakte-actieve stof die vaak wordt gebruikt in haar- en huidverzorgingsproducten om het schuimende effect van een shampoo of douchegel te creëren. De stof is in verband gebracht met allergieën en contactdermatitis, een reactie die te wijten kan zijn aan het ingrediënt zelf of aan cocamidopropyl-betaïne die onzuiver is zoals 3-dimethylaminopropylamine. Bovenstaande geldt voor alle schuimmiddelen op de markt omdat deze vuil en olie van de huid verwijderen en daarom ogen en een gevoelige huid kunnen irriteren. 

Bij Nourished tackelen we dit dilemma door producten te kiezen die de best mogelijke compromis sluiten. Het enige product  dat cocamidopropyl-betaïne bevat zijn onze shampoo. Omdat we allemaal verwachten dat een shampoo schuimt... De cocamidopropyl-betaïne die gebruikt wordt is van natuurlijke oorsprong en afkomstig van een uitzonderlijk goede leverancier om ervoor te zorgen dat de kwaliteit extreem hoog is en er geen onzuiverheden in de stof zijn.

Als je vragen hebt over ingrediënten in een van onze producten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: hello@nourished.nl

Wij zijn er om jullie te helpen! 

Liefs, 
Floor & Erin