Waarom Eenvoud Het Antwoord Is Op Een Stralende, Gezonde Huid

Category

Nourished Journal

Date

Mar 17, 2019

Door gastredactrice Danielle Glover, apotheker en oprichtster van {SIMPLE as that} Skincare. 

Een van de grootste doorbraken in de afgelopen jaren is het besef dat wat je op je huid aanbrengt net zo belangrijk is als wat je in je lichaam stopt.

Mensen vergeten vaak dat onze huid ons grootste orgaan is en ongeveer 60-70% van wat we erop smeren absorbeert. Naar schatting gebruikt de gemiddelde vrouw ongeveer 12 beauty-producten per dag met een totaal van ongeveer 168 verschillende ingrediënten. Dat zijn heel veel verschillende ingrediënten en tenzij je extreem voorzichtig bent met het lezen van de productlabels of als je alleen beauty-merken gebruikt waarvan je weet dat ze zich inzetten voor het gebruik van natuurlijke ingrediënten, zijn veel van deze ingrediënten mogelijk giftig of onnodig in een product. 

De beauty industrie promoot allerlei soorten lotions, drankjes en crèmes die veelbelovend zijn om je er jonger uit te laten zien, maar tegen welke prijs? Enkele veelvoorkomende mythes in de industrie zijn:

 1. Als het wordt verkocht in een warenhuis, moet het product veilig zijn. Fout! Hoewel er in de beauty industrie in de EU veiligheidsstandaarden zijn, hebben veel merken 'loopholes' gevonden om aan deze vereisten te voldoen en veel internationale merken negeren ze simpelweg, wat betekent dat producten onnodige ingrediënten kunnen bevatten die niet gezond zijn of bijdragen aan een gezonde huid. Zoals we hebben gezien in 2018 met het Claire's Make-up schandaal, waarbij er asbest werd gevonden in de poeder make-up. 
 2. Het etiket ziet er veilig/ betrouwbaar uit. Helaas zijn er een aantal trucjes om giftige ingrediënten eenvoudig te verschuilen achter andere woorden in de ingrediëntenlijst, zoals 'parfum'.
 3. Het nieuwe 'wonderdrankje' dat je belooft dat je er 10 jaar jonger uit zal zien kan je eigenlijk verouderen. Veel voorkomende toxische ingrediënten in anti-aging lotions kunnen een droge huid, eczeem veroorzaken en kunnen zelfs het verouderingsproces versnellen. De waarheid is dat bijna alle huidverzorgingsproducten op de markt onaangename en onnodige additieven bevatten omdat ze goedkoop in productie zijn. Helaas, kunnen ze na een lange tijd soms ernstige schade aan de huid veroorzaken (soms weten we dat nu ook nog niet).

Gelukkig bestaat er een breed scala aan huidverzorgingsproducten die volledig natuurlijk en aangenaam zijn voor je huid, terwijl ze ook hun werk goed doen! 

Natuurlijke huidverzorgingsproducten selecteren

Met een beetje onderzoek vindt je genoeg producten die op verantwoorde wijze geproduceerd worden en je huid gezond houden én laten stralen. Dit is waar je op moet letten bij het kopen van huidverzorgingsproducten:

 • Vrij van schadelijke chemicaliën, irriterende stoffen en synthetische conserveermiddelen
 • Niet-allergeen
 • Zorgvuldig samengesteld met enkel natuurlijke, biologische ingrediënten
 • Nooit getest op dieren
 • Minder ingrediënten, zodat je weet dat ieder ingredient een functie heeft/ echt werkt
 • Ingrediënt namen die te begrijpen zijn en niet klinken alsof ze in een laboratorium zijn gemaakt
Mijn liefde en passie voor natuurlijke huidverzorging is jaren geleden begonnen toen ik als apotheker werkte en medicijnen voorbereiden. Ik werd me steeds meer bewust van alle 'onnodige chemicaliën' en synthetische toevoegingen die aan onze persoonlijke verzorgingsproducten werden toegevoegd. Dus besloot ik onderzoek te gaan doen. Wat ik ontdekte was dat veel van deze onnodige ingrediënten in verband werden gebracht met woorden als: 'carcinogeen', 'hormoonontregelaars' en 'irriterende stoffen' en toch zijn ze te vinden in onze dagelijkse huidverzorgingsproducten.

Geshockeerd door de industrie, besloot ik dat het tijd was voor verandering en zo ontwikkelde ik mijn eigen huidverzorgingslijn. Na veel testen en proberen was mijn eigen merk {SIMPLE as that} geboren. Wat ik heb gemaakt is een betaalbaar, biologisch, fairtrade en vegan huidverzorgingsmerk zonder overbodige ingrediënten - {SIMPLE as that}. Minder ingrediënten betekent een krachtiger product en minder kans op huidreacties. Elk ingrediënt in elk product zit erin met een doel en bevordert uiteindelijk de gezondheid van je huid. Om je huid er stralend en gezond uit te laten zien, zonder chemische vulstoffen.

De gehele {SIMPLE as that} collectie is:

 • Gemaakt in Australië • Farmaceutisch ontwikkeld • Vegan
 • 100% Natuurlijk & Biologisch • Duurzaam • Fair trade ingrediënten • Minder ingrediënten = beter werkend product • Betaalbaar •  Veilig tijdens de Zwangerschap
 • 'Your skin will love you as Nature knows best'

Ontdek de pure & effectieve collectie huidverzorgingsproducten hier

Gerelateerd aan artikel

Simple As That - Nourished Nederland, {Simple As That} Moisturizer, Kokosolie, jojobaolie, natuurlijke moisturizer, natuurlijke huidverzorging, vegan huidverzorging, australian made, Simple as That Moisturizer, nourished nederland, 100% biologische huidverzorging, groene drogist, milieuvriendelijke huidverzorging, natuurlijke cometica, vegan makeup, duurzaam ondernemen, groene webshop, Romy Boomsma Favoriet

Moisturizer

{SIMPLE as that}

€20.25

Mask Created with Sketch.