Is DHA veilig?

Category

Nourished Nederland

Date

Feb 06, 2019

Als je ooit naar de ingrediëntenlijst van een self tan product hebt gekeken, is de kans groot dat je het ingrediënt dihydroxyaceton of beter bekend als DHA bent tegengekomen. En hoewel de meeste 'natuurlijke zelfbruiners' DHA bevatten, is er de laatste jaren nogal wat te doen geweest over de veiligheid ervan.

DHA is een ingrediënt dat veel wordt gebruikt in beautyproducten en is het ingrediënt in self tan producten wat ervoor zorgt dat de huid verkleurd. Wanneer het op de huid wordt aangebracht, creëert het een reactie die ervoor zorgt dat de bovenste laag huidcellen, het stratum corneum, een kleurtje krijgt. De cellen in deze huidlaag zijn dode cellen en DHA wordt niet verder opgenomen dan enkel in deze eerste laag cellen. Het komt niet in aanraking met diepere huidlagen of de bloedbaan.

Men maakt zich echter zorgen over DHA wanneer het wordt ingenomen of aangebracht op mucosale membranen zoals de ogen of mond, waardoor het de productie van vrije radicalen kan veroorzaken; ontkoppelde zuurstof elektronen die schade aan cellen, eiwitten en DNA kunnen veroorzaken.

Sommige studies hebben ook gesuggereerd dat sommige spray-on zelfbruiners het risico op ademhalingsstoornissen kunnen verhogen, waaronder COPD, astma en zelfs kanker. Deze studies bevelen aan om een beschermende laag over mond, ogen en neus te dragen om inademing of inslikken te voorkomen bij het gebruik van deze producten.

Er wordt ook vaak aanbevolen dat zwangere vrouwen en kinderen het gebruik van DHA vermijden, dit als een voorzorgsmaatregel. Het belangrijkste om te onthouden bij het gebruik van alle Beauty producten, inclusief die met DHA, is om altijd de gebruiksinstructies te volgen en gevoelige gebieden zoals mond en ogen te vermijden.

Wees niet bang wanneer je fake-tan gebruikt, zoals die van Eco Tan. De aanwezige DHA is van nature aanwezig in suikerriet in plaats van uit dierlijke bijproducten. 

Ontdek de Zelfbruiners van Eco Tan hier. Happy Tanning!   

Bronnen:
Michael Garone, JR., DO, John Howard, DO, Jordan Fabrikant, DOc, A Review Of Common Tanning Methods,  The Journal Of Clinical and AestheticalDermatology, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4345932/
Dihidroxyacetone https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/701979/DIHYDROXYACETONE/
What are Free Radicals? https://www.livescience.com/54901-free-radicals.html  

Comments

It takes a lot of courage to write the first comment, but we believe in you!

Post a new comment

Gerelateerd aan artikel

100% Natuurlijke Zelfbruiner, Tanning Lotion, Cacao Mousse, Eco Tan, zelfbruiner, fake-tan, Face Tan Water, Invisible Tan, Winter Skin, Eco Tan by Sonia Driver, Nourished, Nourished Nederland

Eco Tan - Face Tan Water

Eco Tan

€35.50

Mask Created with Sketch.
100% Natuurlijke Zelfbruiner, Tanning Lotion, Cacao Mousse, Eco Tan, zelfbruiner, fake-tan, Face Tan Water, Invisible Tan, Winter Skin, Eco Tan by Sonia Driver, Nourished, Nourished Nederland

Cacao Mousse

Eco Tan

€37.50

Mask Created with Sketch.
100% Natuurlijke Zelfbruiner, Tanning Lotion, Cacao Mousse, Eco Tan, zelfbruiner, fake-tan, Face Tan Water, Invisible Tan, Winter Skin, Eco Tan by Sonia Driver, Nourished, Nourished Nedeland

Winter Skin

Eco Tan

€34.00

Mask Created with Sketch.
Velvet Tanning Mit - (Reusable!)

Velvet Tanning Handschoen - (herbruikbaar)

Eco Tan

€9.95

Mask Created with Sketch.