Nourished Journal

Hoe kun je thuis je make-up kwasten schoonmaken?

Feb 23, 2020

Nourished, make-up brushes, makeup brushes, makeup, natural makeup.

Zijn jouw make-up kwasten het vieste item waarmee je je gezicht aanraakt? Vele van ons denken hier niet over na.... Je make-up kwasten staan in je badkamer stof te vangen, ze worden door verschillende make-up potjes gehaald, misschien gebruiken vriendinnen je kwasten weleens en we gooien ze in ieder tasje of toilettas om mee op reis te gaan. Op al deze plekken komen er andere bacteriën- en viezigheid op, deze breng je vervolgens weer aan op je gezicht waardoor je plekjes die je misschien wilt verbloemen juist infecteert. 

Hoe vaak moet je je Make-up kwasten schoonmaken? 

Ongeacht of je natuurlijke make-up gebruikt of niet, dermatologen adviseren om je make-up kwasten iedere 7 tot 10 dagen schoon te maken. Kwasten die je rondom je ogen gebruikt zou je minimaal 2 keer per maand schoon moeten maken. Dit klikt misschien als heel erg veel, maar het schoonmaken van je make-up kwasten stelt niet zoveel voor én het heeft voordelen voor de gezondheid van je huid! 

Makeu-up kwasten, Kabuki Brush, Ere Perez, Eye of Horus, Nourished

Hoe kun je thuis je Make-up Kwasten schoonmaken?

Spoel eerst het grove vuil uit de kwasten onder lauwwarm water. Gebruik een milde baby shampoo of wash zoals de Kenko Wasgel voor Babies. Doe een drupje van de baby wash in een kom met lauwwarm water en draai de make-up kwast door het mengsel. Doe dit voorzichtig en zorg dat je de borstelharen niet plat drukt op de bodem. Spoel daarna de shampoo goed uit de kwast onder de kraan. Droog ze voorzichtig af en breng de borstelharen terug in vorm. Leg de borstels plat neer op een schone theedoek en laat ze een nacht drogen. Laat je kwasten nooit rechtop opdrogen want dan lekt het water in het houten handvat, hierdoor kan de lijm loslaten.

Let op: was het handvat van je make-up kwast ook niet mee, want de lijm tussen de borstel en het handvat kan daardoor oplossen. Ook kan het printwerk op het handvat verdwijnen.

Check de Nourished Vegan Makeup Brush collectie voor al je kwasten!